Redacteurs zijn verantwoordelijk voor het controleren en evalueren van content en hebben een zeer goed oog voor detail, zijn georganiseerd en kunnen goed samenwerken. In een sollicitatiegesprek kunt u vragen verwachten over werken met deadlines, welk set bewerkingsprogramma's u gebruikt en waar u ideeën voor verhalen opdoet. Kandidaten met sterke communicatieve vaardigheden en die goed in een team kunnen werken, zijn erg gewild.
Tips om deze drie veelgestelde sollicitatievragen voor een redacteur te beantwoorden:
Zo antwoordt u: In uw werk als redacteur heeft u te maken met deadlines waarvoor u het werk moet inleveren bij de schrijver of projectmanager. Belicht hulpmiddelen die u gebruikt om deadlines te bewaken en beheren, zoals een agenda- of taakbeheersysteem. U kunt deze vraag ook gebruiken om uw arbeidsethos te beschrijven en situaties waarin u voor strakke deadlines stond en deze gehaald heeft voor klanten of leden van uw team. In het antwoord op deze vraag kunt u ook vertellen hoe goed u in prioriteren bent.
Zo antwoordt u: Redacteurs moeten vaak saaie en monotone taken uitvoeren, zoals proeflezen, en bronnen en feiten controleren. Bij het beantwoorden van een vraag over het vasthouden van uw concentratie kunt u vertellen over processen die u gebruikt om alert te blijven tijdens het nakijken van het werk van iemand anders. Bijvoorbeeld: als u zinnen hardop voorleest bij het beoordelen van grammaticale juistheid of als u een digitaal hulpmiddel gebruikt om feiten te controleren, kunt u deze gewoonten beschrijven.
Zo antwoordt u: Een redacteur moet vaak constructieve feedback geven aan schrijvers en content-experts. Feedback moet op een professionele en positieve toon gegeven worden en de andere partij moet er voordeel uit kunnen halen. Beschrijf uw communicatieve vaardigheden en vermogen om feedback te geven op een manier die geen negatieve of defensieve reactie uitlokt.
↳
Des articles en français de qualité, sur tel et tel sujet que je maîtrise. -
↳
Parce qu'au vu de mon profil atypique, je suis convaincu que je peux apporter un oeil nouveau à l'entreprise. Minder
↳
"Avec mon background scientifique, j'aurai une bonne compréhension des thèmes que nous écrirons / éditerons. Par exemple lors d'entrevues avec des experts (médecins ou autres), et qu'ils se mettent à utiliser des termes comme "épigénitique" ou "modification post-transcriptionnelle de l'ARN", je saurai de quoi ils parlent."" Minder
↳
Je n'y avais jamais vraiment pensé avant, car je ne croyais que me formation scientifique me permettrait d'y accéder. J'étais d'ailleurs surpris quand j'ai vu que vous exigiez une formation universitaire, mais pas forcément en lien avec l'écriture. je croyais qu'il fallait avoir fait lettres, journalisme, ou communication. (Pour contre-balancer, vous exigez une preuve de qualités d'écriture, et d'avoir déjà fait quelques publications officielles.) Mais j'écrit depuis longtemps - j'ai d'ailleurs pour objectif de publier un roman - , et si l'occasion se présente de pouvoir exercer l'écriture dans un cadre professionnel, je veux bien tenter ma chance. Minder
↳
J'ai eu l'occasion de faire beaucoup de choses en parallèle de mes études, je n'ai jamais eu de soucis d'organisation. Minder
En nous inscrivant sur Glassdoor
↳
J’ai donné mes idées pour résoudre les problèmes de documentation
↳
En ce moment, je suis en train d'écrire un roman. C'est un long travail, c'est fastidieux. Mais j'ai pour objectif de le publier dans une maison d'édition qui s'occupe de ce genre littéraire. Donc l'écriture est une voie que j'envisage sur le long terme. Après, en tant que rédacteur chez vous, je ne sais pas, je ne peux pas dire à l'avance. Pour ça, il faut essayer. Minder