Taalleerkracht sollicitatievragen

Taalleerkrachten helpen studenten een tweede taal te leren. Sommige leerkrachten geven les in een klaslokaal, anderen hebben online contact met studenten. In een sollicitatiegesprek voor de functie van taalleerkracht kunt u vragen verwachten over uw onderwijservaring, opleiding en de talen die u spreekt.

0Sollicitatievragen voor een Taalleerkracht gedeeld door sollicitanten

Meest gestelde sollicitatievragen voor een taalleerkracht (M/V/X) en hoe te antwoorden

Tips om deze drie veelgestelde sollicitatievragen voor een taalleerkracht te beantwoorden:

Vraag 1: Welke tools gebruikt u om studenten onderwijs te geven?

Zo antwoordt u: Met deze vraag kunt u uw onderwijsvaardigheden etaleren. U kunt praten over methodes zoals het laten zien van films of video's in de vreemde taal, het zingen van liedjes in de taal met studenten, het geven van huiswerk of het gebruiken van visuele hulpmiddelen.

Vraag 2: Waarom besloot u een taalleerkracht te worden?

Zo antwoordt u: Met deze vraag kunt u de vragensteller overtuigen dat uw doelen op één lijn liggen met die van de organisatie. Vertel over waarom u zoveel passie hebt voor onderwijs en welke gebeurtenissen ertoe hebben geleid dat u een vreemde taal bent gaan studeren. U kunt het bijvoorbeeld hebben over uw eerste reis naar het buitenland en hoe geweldig u het vond om een nieuwe taal te leren.

Vraag 3: Hoe houdt u studenten gemotiveerd en voorkomt u frustratie?

Zo antwoordt u: Het leren van een nieuwe taal is moeilijk en sommige studenten kunnen het bijltje erbij neerleggen als er geen getrainde docent is om hen te motiveren. Praat over hoe u zich meer wilt richten op begrip in plaats van grammatica of uitspraak. U kunt ook bespreken wat de voordelen zijn van het geven van haalbare taken aan studenten en ze te prijzen voor hun vooruitgang. Noem indien mogelijk een student die uitblonk en profiteerde van zijn of haar nieuwe taalvaardigheden.

Zoeksuggesties:
  1. Probeer algemene trefwoorden te gebruiken ('ingenieur' in plaats van 'systeemingenieur')
  2. Controleer uw spelling
  3. Vervang afkortingen door het volledige woord ('database administrator" in plaats van 'dba')

Sollicitatievragen weergeven voor vergelijkbare functies

predikant onderwijsbasisschoolleerkracht