Vergelijk Spencer Ogden met ConSol Partners BETA

Ontdek hoe werken bij Spencer Ogden zich verhoudt tot werken bij ConSol Partners door verschillende factoren op de werkplek met elkaar te vergelijken. Wanneer u werkgevers met elkaar vergelijkt op het gebied van reviews, salarissen, vacatures, voor- en nadelen bent u andere kandidaten een stap voor. Alle salarissen en reviews zijn gepost door werknemers van Spencer Ogden en ConSol Partners. Leer meer over elk bedrijf en solliciteer op vacatures bij u in de buurt.
Spencer Ogden company icon

Spencer Ogden

ConSol Partners company icon

ConSol Partners

Werknemersbeoordelingen

  • Spencer Ogden scoorde op gebieden hoger met betrekking tot 2: Carrière­mogelijkheden en Directeur-goedkeuring.
  • ConSol Partners scoorde op gebieden hoger met betrekking tot 7: Totaalbeoordeling, Vergoeding en arbeids­voorwaarden, Balans werk/privé, Senior management, Cultuur en waarden, Percentage aanbevelen aan een kennis en Positieve zakelijke vooruitzichten.
Algehele beoordeling
(alleen voltijd en deeltijd)
Algehele beoordeling
(alleen voltijd en deeltijd)
3,6
(gebaseerd op 370 reviews)
Algehele beoordeling
(alleen voltijd en deeltijd)
3,9
(gebaseerd op 52 reviews)
ConSol Partners werknemers beoordeelden hun Totaalbeoordeling 0.3 hoger dan Spencer Ogden werknemers.
Carrière­mogelijkheden
Carrière­mogelijkheden
3,8
Carrière­mogelijkheden
3,7
Vergoeding en arbeids­voorwaarden
Vergoeding en arbeids­voorwaarden
3,4
Vergoeding en arbeids­voorwaarden
3,7
ConSol Partners werknemers beoordeelden hun Vergoeding en arbeids­voorwaarden 0.3 hoger dan Spencer Ogden werknemers.
Balans werk/privé
Balans werk/privé
3,3
Balans werk/privé
3,5
Senior management
Senior management
3,4
Senior management
3,7
ConSol Partners werknemers beoordeelden hun Senior management 0.3 hoger dan Spencer Ogden werknemers.
Cultuur en waarden
Cultuur en waarden
3,6
Cultuur en waarden
3,8
Directeur-goedkeuring
Directeur-goedkeuring
Spencer Ogden CEO Bradley Lewington
95%
95%Bradley Lewington
Werknemers van Spencer Ogden beoordeelden hun Directeur-goedkeuring 11% hoger dan werknemers van ConSol Partners die van hen beoordeelden.
Directeur-goedkeuring
ConSol Partners CEO Marc Cohen
84%
84%Marc Cohen
Percentage aanbevelen aan een kennis
Percentage aanbevelen aan een kennis
60%
Percentage aanbevelen aan een kennis
73%
Werknemers van ConSol Partners beoordeelden hun Percentage aanbevelen aan een kennis 13% hoger dan werknemers van Spencer Ogden die van hen beoordeelden.
Positieve zakelijke vooruitzichten
Positieve zakelijke vooruitzichten
56%
Positieve zakelijke vooruitzichten
79%
Werknemers van ConSol Partners beoordeelden hun Positieve zakelijke vooruitzichten 22% hoger dan werknemers van Spencer Ogden die van hen beoordeelden.

Salarissen

Salarissen voor vergelijkbare functies
Er zijn geen salarissen die overeenkomen met dit bedrijf.
Er zijn geen salarissen die overeenkomen met dit bedrijf.

Wat werknemers zeggen

  • "Hard work" was de meest genoemde Pluspunten bij Spencer Ogden.
  • "Consol" was de meest genoemde Pluspunten bij ConSol Partners.
  • "Senior management" was de meest genoemde Minpunten bij Spencer Ogden.
  • "401k plan" was de meest genoemde Minpunten bij ConSol Partners.
Pluspunten
Pluspunten
"Hard work"(in 27 reviews)
"Commission structure"(in 14 reviews)
Pluspunten
"Consol"(in 14 reviews)
"Great location"(in 7 reviews)
Minpunten
Minpunten
"Senior management"(in 15 reviews)
"Hard work"(in 12 reviews)
Minpunten
"401k plan"(in 2 reviews)
"I’ve seen"(in 2 reviews)
Uitgelichte beoordeling
"NEE"3 jun 2019

Huidige werknemer - Consultant

Ik werk voltijd bij Spencer Ogden voor meer dan een jaar

Pluspunten

Locatie is soort van leuk.

Minpunten

Spencer Ogden heeft de schijn dat het een geweldige plek is om te werken maar wordt ALSJEBLIEFT niet voor de gek gehouden door de AstroTurf. Deze plek is toxisch. Allereerst, het verloop is absurd.... Ze proberen misschien te zeggen dat hoog verloop normaal is bij elk bedrijf. Geloof me, het gemiddelde van de industrie is niet te vergelijken met Spencer Odgen. Het kantoor is elke paar maanden gevuld met andere mensen. Het lijkt erop dat alle managers getraind zijn om hun personeel voor de gek te houden als ze met een zorg bij hen aankloppen, ze zullen proberen een 'oplossing' te vinden en veranderen misschien hun manieren of helpen voor een korte periode. Voordat je het weet, doen ze weer hetzelfde als voorheen. Ze houden je voor de gek met loze beloftes. Wanneer een consultant iets geweldigs heeft gedaan (bijvoorbeeld meer dan 50 taken binnen heeft gebracht) zullen ze het overdragen aan een team dat geen commissie ontvangt omdat ze niet zoveel commissie aan je willen betalen. Ze liegen in je gezicht en zeggen dat het andere team al langer die vaardigheden bezit. In plaats van met hun teams te praten of te vragen of ze kunnen helpen is het management geobsedeerd met het monitoren van gesprekstijden/telefoontjes en de KPI-tracker. In plaats van mensen in hun gezicht te vragen wat er aan de hand is, sturen ze passief agressieve e-mails om je te laten weten dat je iets verkeerd doet. Het hogere management is ongelooflijk reactief. Ze maken snelle beslissingen op weinig tot geen bewijs en vragen zich dan af waarom dingen niet zo gaan als ze hadden gepland. Het trainingsprogramma is overweldigend. De 'Academie' is een triest excuus voor training. Een doordacht begeleidingsprogramma zou effectiever zijn. Er was een heerlijke fase nadat de vorige leider was ontslagen. Iedereen had hoge verwachtingen voor het individueel dat het over zou nemen en we denken dat we werden verblind door opluchting van het vertrek van de voorganger. Ja, de nieuwe leider heeft een wat stabieler humeur, ook al toont hij flagrant favoritisme dat door al de andere consultants wordt gevoeld. Als je niet onmiddellijk presteert, wordt je onmiddellijk vergeten. Dit type behandeling is wat de consultanten met KWALITEIT wegjaagt.

Advies aan management

Stop met zo misleidend te zijn en je consultants zullen echt blijven. Investeer in meer training. Stop met deze vriendjespolitiek.

Huidige werknemer - Senior Leveringsadviseurt

Ik werk voltijd bij ConSol Partners voor meer dan een jaar

Pluspunten

Ik voel me gesteund door mijn team en managers, ze zijn mij constant dingen aan het leren en ze zorgen ervoor dat ik in mijn rol groei en in de sector. In het algemeen zou ik de volgende voordelen... noemen: - De beginnende opleiding is geweldig, geweldige interne opleiders die er constant voor je zijn - steun van je teamleiders en managers, ze doen hun best om te zorgen dat je succesvol wordt - flexibele tijd - gratis ontbijt en fruit - driemaandelijkse evenementen (echt leuk!) - wekelijkse erkenning van hard werk en succes, dit vind ik geweldig, dat niet alleen deals die gemaakt worden gevierd worden, maar ook al het harde werk dat achter de schermen gebeurt wordt opgemerkt en gewaardeerd - geen kledingvoorschriften! - ideeënbus: mensen kunnen hun zorgen uiten of suggesties geven over hoe processen of de werkomgeving verbeterd kunnen worden, en elke week kijkt het management naar wat mensen zeggen, en kort daarna acteren ze daar ook echt op.

Minpunten

Niets dat ik kan bedenken, behalve de gewoonlijke stress die alle salesomgevingen meemaken, maar dat hoort bij de baan!

Advies aan management

Ik vind dat jullie het geweldig doen, in iets meer dan een jaar dat ik er was heb ik gezien dat het management zich echt toegewijd heeft aan het verbeteren van de algemene standaarden en het welzijn... van de werknemers, een hoogtepunt is bijvoorbeeld dat toen ik er kwam werken er maar 4 vrouwelijke recruiters op de salesvloer waren, en nu hebben we veel meer toegewijde vrouwelijke medewerkers, alsmede een steeds meer diverse en internationale omgeving. Blijf zo doorgaan!

Vacatures (Job Postings)

Spencer Ogden heeft 66 meer open vacatures dan ConSol Partners.