Vergelijk WorldFirst met AllOptions BETA

Ontdek hoe werken bij WorldFirst zich verhoudt tot werken bij AllOptions door verschillende factoren op de werkplek met elkaar te vergelijken. Wanneer u werkgevers met elkaar vergelijkt op het gebied van reviews, salarissen, vacatures, voor- en nadelen bent u andere kandidaten een stap voor. Alle salarissen en reviews zijn gepost door werknemers van WorldFirst en AllOptions. Leer meer over elk bedrijf en solliciteer op vacatures bij u in de buurt.
WorldFirst company icon

WorldFirst

AllOptions company icon

AllOptions

Werknemersbeoordelingen

  • AllOptions scoorde op gebieden hoger met betrekking tot 8: Totaalbeoordeling, Carrière­mogelijkheden, Balans werk/privé, Senior management, Cultuur en waarden, Directeur-goedkeuring, Percentage aanbevelen aan een kennis en Positieve zakelijke vooruitzichten.
  • Beide scoorden gelijk op het 1 gebied: Vergoeding en arbeids­voorwaarden.
Algehele beoordeling
(alleen voltijd en deeltijd)
Algehele beoordeling
(alleen voltijd en deeltijd)
3,1
(gebaseerd op 228 reviews)
Algehele beoordeling
(alleen voltijd en deeltijd)
3,6
(gebaseerd op 10 reviews)
AllOptions werknemers beoordeelden hun Totaalbeoordeling 0.5 hoger dan WorldFirst werknemers.
Carrière­mogelijkheden
Carrière­mogelijkheden
2,9
Carrière­mogelijkheden
3,8
AllOptions werknemers beoordeelden hun Carrière­mogelijkheden 0.9 hoger dan WorldFirst werknemers.
Vergoeding en arbeids­voorwaarden
Vergoeding en arbeids­voorwaarden
3,4
Vergoeding en arbeids­voorwaarden
3,4
Balans werk/privé
Balans werk/privé
3,1
Balans werk/privé
3,7
AllOptions werknemers beoordeelden hun Balans werk/privé 0.6 hoger dan WorldFirst werknemers.
Senior management
Senior management
2,8
Senior management
3,1
AllOptions werknemers beoordeelden hun Senior management 0.3 hoger dan WorldFirst werknemers.
Cultuur en waarden
Cultuur en waarden
2,8
Cultuur en waarden
3,5
AllOptions werknemers beoordeelden hun Cultuur en waarden 0.7 hoger dan WorldFirst werknemers.
Directeur-goedkeuring
Directeur-goedkeuring
WorldFirst CEO Jeff Parker
77%
77%Jeff Parker
Directeur-goedkeuring
AllOptions CEO Allard Jakobs
82%
82%Allard Jakobs
Werknemers van AllOptions beoordeelden hun Directeur-goedkeuring 5% hoger dan werknemers van WorldFirst die van hen beoordeelden.
Percentage aanbevelen aan een kennis
Percentage aanbevelen aan een kennis
51%
Percentage aanbevelen aan een kennis
88%
Werknemers van AllOptions beoordeelden hun Percentage aanbevelen aan een kennis 37% hoger dan werknemers van WorldFirst die van hen beoordeelden.
Positieve zakelijke vooruitzichten
Positieve zakelijke vooruitzichten
52%
Positieve zakelijke vooruitzichten
59%
Werknemers van AllOptions beoordeelden hun Positieve zakelijke vooruitzichten 7% hoger dan werknemers van WorldFirst die van hen beoordeelden.

Salarissen

Salarissen voor vergelijkbare functies
Er zijn geen salarissen die overeenkomen met dit bedrijf.
Salarissen voor vergelijkbare functies
Junior Trader8 Salarissen
€ 3.512/mnd
Software Engineer1 Salarissen
€ 55.176/jaar
Stagiair1 Salarissen
€ 587/mnd

Wat werknemers zeggen

  • "Free breakfast" was de meest genoemde Pluspunten bij WorldFirst.
  • "Growing pains" was de meest genoemde Minpunten bij WorldFirst.
Pluspunten
Pluspunten
"Free breakfast"(in 41 reviews)
"Chocolate trolley"(in 12 reviews)
Er zijn niet voldoende reviews die overeenkomen met dit bedrijf om plus en minpunten te genereren.
Minpunten
Minpunten
"Growing pains"(in 11 reviews)
"Fintech"(in 10 reviews)
Uitgelichte beoordeling

Huidige werknemer - Front Office Commercial

Ik werk voltijd bij WorldFirst voor 5 jaar

Pluspunten

Ik heb 6 jaar bij WorldFirst gewerkt. Het bedrijf is enorm veel veranderd, en we gaan in een erg spannende richting. De leverbare FX markt is niet ergens waar je het je kunt veroorloven om stil te... staan. Het is een zeer kostbaar strijdtoneel met weinig transparantie en verwarde klanten die absoluut geen idee hebben wat ze voor elke transactie betalen. Ik heb de verschillende teams zien groeien van kracht tot kracht en een ongeëvenaard niveau van dienstverlening aan klanten blijven bieden, wat op zijn beurt heeft geleid tot ongelooflijk plakkerige klanten. Er zijn enkele particuliere klanten die sinds 2004 elke maand geld uitgeven - veel beter dan dat wordt het niet. De richting van het bedrijf is echt duidelijk. De communicatie komt van bovenaf en er zijn veel mogelijkheden om in de loop van de maand met het senior leiderschapsteam om de tafel te gaan zitten en nieuwe producten en strategieën te begrijpen. Ik heb in het verleden een aantal negatieve opmerkingen gezien over het gebrek aan richting, ik ben het hier gewoonweg niet mee eens. Je moet die middellange tot langetermijnvisie hebben om gemotiveerd en hongerig te blijven. Onze CEO Jonathan getuigt van die mentaliteit, en niemand is meer gemotiveerd dan hij om de "goederen" te leveren. Ik heb een aantal geweldige mogelijkheden gekregen om teams te leiden, multi-miljoen pond transacties te plaatsen en exotische klanten te ontmoeten op evenementen en vergaderingen. Het is geenszins een geschenk geweest. Ik heb al mijn tijd en energie in het bedrijf en mijn rol gestoken. Waarom zou ik dat doen? Omdat ik er vast van overtuigd ben dat dit bedrijf mij het sociale en politieke kapitaal zal verschaffen dat ik nodig heb om een fantastische carrière in de financiële dienstverlening te hebben. We hebben onlangs een professionele revisie van onze dagelijkse activiteiten ondergaan en dat heeft een enorm verschil gemaakt voor onze productiviteit. Niet iedereen is in staat geweest om aan boord te komen, maar we zien 30% stijging van onze driemaandelijkse FX-omzet, wat voor zichzelf spreekt. We hebben ook een aantal sterke externe medewerkers in dienst genomen die hebben geholpen om deze transformatie te bewerkstelligen in de commerciële teams en die veel ervaring hebben opgedaan bij andere financiële instellingen. We hebben meer extern talent nodig! Voor iedereen die geïnteresseerd is om mee te doen, kijk eens naar het succes van Ant Financial en de mogelijkheden voor groei en ontwikkeling zijn eindeloos. Ik daag je ook uit om een bedrijf te vinden dat zo veel benaderbare senior leiderschapsfiguren heeft. Je kunt met de CEO in het voorbijgaan praten zoals je dat met een andere collega zou doen - Niemand zit verstopt in kantoren of directiekamers.

Minpunten

De commerciële toolkit die we nodig hebben om onze FX-transacties effectief te plaatsen en te beheren, is nog steeds erg handmatig, wat afbreuk kan doen aan onze andere verantwoordelijkheden, vooral... wanneer het erg druk is. Ik weet dat deze dingen niet goedkoop zijn, maar het zou geweldig zijn om te weten wat er in de pijplijn zit.

Advies aan management

Zorg ervoor dat de communicatie in hetzelfde tempo doorgaat en zorg ervoor dat elk team begrijpt dat, terwijl de onmiddellijke focus op onze Chinese producten ligt, we allemaal een cruciale rol... spelen bij het realiseren van de omloop. Leiders lopen voorop en managers van andere teams en afdelingen moeten meer verantwoordelijkheid nemen om hun eigen teams te integreren. Er zijn heel veel intelligente zakelijke professionals op alle afdelingen, maar soms voelen we ons als compleet verschillende bedrijven. Gebruik wekelijkse eindafwerkingen en kick-offs om meer product/beveiliging/UX-teams samen te brengen.

Huidige werknemer - Anonymous

Ik werk deeltijd bij AllOptions

Pluspunten

- jong team - Dynamische workflow - Goede sfeer - Goed salaris

Minpunten

- geen Flexibele werktijden

Vacatures (Job Postings)