Glassdoor

11 succesvolle werknemers delen hun productiviteit-tips

Geplaatst door Glassdoor-team

Experts op het gebied van loopbaanadvies

Laatst bijgewerkt July 8, 2021

Iedereen heeft er wel eens last van om snel afgeleid te worden op werk. Gesprekken van je collega's, een Facebook-melding op je telefoon, even het laatste nieuws checken... Soms lijkt het bijna onmogelijk om je te focussen op je werk. Daarom hebben we 11 succesvolle ‘harde werkers’ gevraagd om hun productiviteit-tips met ons te delen, zodat iedereen voortaan geconcentreerd aan de slag kan!

1. Geef prioriteit aan kleine taken.

“Als een taak binnen twee minuten kan worden afgerond, dan doe ik het onmiddellijk. Het maakt niet uit of het nu gaat om de planten water geven of om een e-mail schrijven, ik doe het direct. Als ik kleine taken blijf uitstellen, ontstaat bij mij het zogenaamde sneeuwbaleffect. Hierdoor wordt het moeilijker om mij te concentreren op de andere taken van mijn to-do lijst”- Harriet Jones

2. Verberg je telefoon.

“Mijn telefoon laat ik in mijn tas en haal hem er pas uit als het lunchtijd is. Hiermee verklein je de verleiding om apps als Facebook of Whatsapp te openen. Ook zet ik m’n op telefoon stil, zodat ik afleidende notificatie niet kan horen. Tijdens de lunch kan ik dan al mijn berichtjes in rust bekijken.” - Teresa Walsh

3. Rangschik je to-do lijst op prioriteit.

"Dagelijkse en wekelijkse taken kunnen vaak ontmoedigend zijn als je niet weet waar te beginnen. Dus, mijn wekelijkse taken start ik elke week door ze eerst in te kaderen. Elke taak wordt gekenmerkt door drie categorieën: tijdsdruk, mate van belangrijkheid of minst aantrekkelijk. De meest tijdgevoelige taak belandt gewoonlijk op de eerste plaats van mijn to-do lijst, daarom heb ik voor mezelf de regel gemaakt dat ook de minst aantrekkelijke taak in de top vijf van mijn to-do lijst moet zitten. Anders loop ik het risico dat ik de minst leuke taken steeds blijf uitstellen in plaats van ze naar voren te schuiven.” - Eethy Eple

4. Zet muziek aan.

"We werken op kantoor in een open ruimte, hierdoor is de kans groot dat je wordt afgeleid door gesprekken van je collega's, telefoons die afgaan of een andere externe ruis. Daarom heb ik altijd een koptelefoon bij me zodat, wanneer ik mij volledig wil concentreren, ik toepasselijke muziek kan opzetten en mij totaal kan concentreren op mijn taak." - Nicole Lettende

5. Blijf in beweging.

"Om het meest productief op kantoor te zijn, plan ik op een bepaald moment van de dag 30 tot 60 minuten lichamelijke activiteit in. De ene keer is het een uurtje naar de sportschool en een andere keer een wandeling rond de lunchtijd. Als ik mijn dag doorbreek met lichamelijke beweging ben ik productiever. Ik denk dat tijd nemen om je spieren te trainen en je bloedcirculatie te bevorderen niet alleen je lichaam maar ook de geest versterkt. En vergeet natuurlijk niet, de endorfines die je lichaam produceert terwijl je actief bent. Die helpen je stress beter te beheersen en je stemming te verbeteren.” -Jeff Hand

6. Beloon jezelf als je je werk af hebt.

"Ik stel specifieke doelen voor mezelf en gebruik mijn favoriete snacks als de ultieme beloning. Bijvoorbeeld: 'De komende twee uur moet ik taak X afmaken en als ik klaar ben mag ik mijn favoriete snack eten.' Eten is een geweldige motivator; ik blijf gemotiveerd als ik weet dat mijn favoriete gerechten op me wachten." - Laura MacLeod

7. Plan voor morgen.

"Mijn favoriete productiviteit-tip is om de laatste 10 minuten van mijn dag te besteden aan mijn planning voor de volgende dag. Vaak verspillen mensen aan het begin van hun dag tijd om na te denken wat ze die dag gaan doen. Door aan het einde van je werkdag een duidelijke to-do list te maken, kun je direct aan de slag zodra je de volgende dag op kantoor komt. Een productief eerste uur van je werkdag is van groot belang om productiviteit voor de rest van de dag te verzekeren." -Jason Scott

8. Negeer je telefoon als die afgaat.

“Ik negeer mijn telefoon als ik gebeld word en ik geen gesprek in mij agenda gepland heb staan. Dit voorkomt dat er tijd verloren gaat en er ongemerkt ongeplande taken bijkomen. Het negeren van onverwachte telefoongesprekken zorgt ervoor dat ik gefocust blijf op de op de taken die prioriteit hebben." - Violette de Ayala

9. Automatiseer branche-notificaties.

"Om afleidingen te elimineren en toch up-to-date te blijven van de trends uit mijn industrie, gebruik ik Feedly. Dit is een app diedie online artikelen verzamelt en structureert, zodat ik deze kan lezen wanneer ik de tijd heb." - Samar Birwadker

10. Een schone e-mail inbox.

"Elke vrijdag, meestal in de namiddag, besteed ik een uur aan het opschonen van mijn e-mail. Het helpt me om georganiseerd te blijvenen een goed overzicht over mijn takenlijst te houden.” - Caitlin Morse

11. Organiseer per uur.

"Aan het begin van de dag verzamel ik alles wat ik nodig heb voor de komende paar uur. Drankjes, snacks, papier, pen, telefoon, alles. Dit weerhoudt me ervan om pauzes te nemen die veranderen in [eeuwigdurende] escapades." -Jennifer Pike

Labels: