Glassdoor

7 zaken die je beter kunt vermijden tijdens een sollicitatiegesprek

Geplaatst door Glassdoor-team

Experts op het gebied van loopbaanadvies

Laatst bijgewerkt 28 juni 2017
|2 min. aan leesduur

Het is de dag van je sollicitatiegesprek, een spannende dag! Als het goed is ligt je outfit schoon en gestreken klaar, heb je je cv geprint en ben je goed voorbereid. Van te voren heb je goed bestudeerd welke sollicitatievragen je kunt verwachten.  

Waarschijnlijk voel je je zenuwachtig en opgewonden tegelijk.  Zenuwachtig voor het interview zelf en een blij gevoel bij de gedachte dat uit dit sollicitatiegesprek mogelijkerwijs een nieuw avontuur kan voortkomen. Een goede eerste indruk verhoogt je kansen en is belangrijk voor het verloop van het gesprek. Een slechte eerste indruk daarentegen kan een onoverkomelijk struikelblok opwerpen op weg naar een nieuwe baan. Vanzelfsprekend willen we dat je tijdens je sollicitatiegesprek een briljante indruk maakt, om je hierbij te helpen hebben we een lijst met zaken opgesteld die je beter achterwege kunt laten tijdens je sollicitatiegesprek.

1. Negatief praten over je vorige werkgever

Ook al ben je misschien op een minder leuke manier uit elkaar gegaan en heb je negatieve gevoelens overgehouden aan je laatste baan, uit deze onvrede nooit tijdens je sollicitatiegesprek.

2. Overdreven vroeg arriveren

Vanzelfsprekend moet je niet te laat komen voor je interview, maar veel te vroeg arriveren is niet comfortabel voor degene met wie je het interview hebt. Je interviewer heeft waarschijnlijk ook andere afspraken staan, terwijl jij een uur bij de receptie zit te wachten. Laat zien dat je goede “time management” vaardigheden hebt door vijf minuten te vroeg aan te komen. Hiermee heb je genoeg speling om niet te laat te zijn en maak je een professionele indruk.  

3. Geen vragen stellen

Als er aan het einde van het interview aan je gevraagd wordt of je nog vragen hebt, beantwoord je natuurlijk bevestigend. Bereid van te voren een lijst met vragen voor. Hiermee laat je zien dat je geïnteresseerd bent in de baan en het bedrijf.

Suggestie [Lees ook: 8 vragen die je absoluut moet stellen als sollicitant]

4. Grootste zwakte: Perfectionisme

Dit is waarschijnlijk het meest gehoorde antwoord op deze vraag. Erg afgezaagd… en heel ongeloofwaardig. Probeer de vraag “Wat is je grootste zwakte?” goed voor te bereiden.  Bedenk een antwoord dat niet al te negatief overkomt, maar tegelijkertijd wel geloofwaardig is.

5. Vloeken

Zelf als degene die het sollicitatiegesprek afneemt af en toe een (onschuldig) scheldwoord laat vallen, neem dit niet over. Het is en blijft een sollicitatiegesprek en jij behoort je professioneel op te stellen.

6. De verkeerde vragen stellen

Hoeveel ga ik verdienen? Wat zijn mijn vakantierechten en welke werktijden gelden er? Natuurlijk ben je nieuwsgierig naar deze informatie, maar het zijn niet de vragen die je tijdens je eerste interview stelt.

7. Zenuwtrekjes

Het is niet gek dat je een dosis gezonde spanning hebt alvorens je het sollicitatiegesprek ingaat, maar probeer dit niet te uiten. Ga bijvoorbeeld niet zenuwachtig met je pen tikken, aan je kleding frunniken of met een haarlok spelen. Je wilt als een sterke, potentiële kandidaat overkomen, en niet als iemand die aan het eind van het gesprek gekarakteriseerd (of bestempeld) wordt als iemand die continue was afgeleid.       

Labels:
Startpagina blogGlassdoor7 zaken die je beter kunt vermijden tijdens een sollicitatiegesprek