Baan over de grens

Glassdoor lanceert in Singapore, Hong Kong en Nieuw Zeeland

Geplaatst door Glassdoor-team

Experts op het gebied van loopbaanadvies

Laatst bijgewerkt 1 feb. 2019
|2 min. aan leesduur

Een van 's werelds grootste vacature- en wervingssites verruimt zijn terrein in Azië en Nieuw-Zeeland. Vandaag heeft Glassdoor de toetreding tot Singapore, Hong Kong en Nieuw-Zeeland aangekondigd.

In combinatie met door medewerkers geleverde bedrijfsreviews, salarissen en andere nuttige informatie presenteert het platform de nieuwste vacatures aan miljoenen mensen.

"Glassdoor heeft altijd een wereldwijd publiek aangesproken en met een verhoogde focus op Singapore, Hong Kong en Nieuw-Zeeland willen we de Glassdoor-ervaring voor mensen en bedrijven op deze locaties nog waardevoller maken," aldus John Lamphiere, Vice President en Managing Director van Glassdoor International.

Het blijkt zelfs dat werkzoekenden in deze regio ongeduldig op dit soort informatie en transparantie hebben gewacht. Volgens een recent onderzoek van The Harris Poll - namens Glassdoor - zegt 85% van de werkzoekenden en werknemers in Singapore het lezen van reviews van werknemers nuttig te vinden bij het maken van de beslissing waar men wil werken. Bovendien is 94% van de vrouwen en 90% van de mannen van mening dat de realiteit van een baan vaak afwijkt van de verwachtingen die tijdens het sollicitatieproces worden geschetst. Deze informatie kan van cruciaal belang zijn als het gaat om het invullen van de 52.090 openstaande vacatures in Singapore.

Glassdoor is op missie om mensen te helpen bij het vinden van een baan en bedrijf waar ze affiniteit mee hebben en bij hen past.

Elke gelokaliseerde Glassdoor website en mobiele app is een gratis bron voor werkzoekenden. Met ongeveer 62 miljoen unieke maandelijkse bezoekers wereldwijd en 18 gelokaliseerde websites over de hele wereld, biedt Glassdoor meer dan 45 miljoen bedrijfsreviews, salarissen en andere inzichten. Al deze informatie is gedeeld door mensen die dit het beste weten, namelijk de werknemers zelf. Hierdoor worden werkzoekenden overal ter wereld in staat gesteld om én hun droombaan én een bedrijf te vinden dat bij hun past.

"Wanneer werkzoekenden beter geïnformeerd zijn over een baan en een bedrijf, leidt dit tot een betere match met de werkgever", voegt Lamphiere toe.

Dus woont u in Singapore, Hong Kong of Nieuw-Zeeland, of bent u van plan om die richting op te verhuizen? Voor een goede start van een nieuw avontuur begint u vandaag nog met het zoeken naar een baan op Glassdoor!