Internationale Vrouwendag

Hard werken heeft niets te maken met je geslacht. De wijze lessen van mijn moeder.

Geplaatst door Glassdoor-team

Experts op het gebied van loopbaanadvies

Laatst bijgewerkt March 8, 2018

Opgroeien in de jaren 70… Het was een heel andere tijd. Zo was het bijvoorbeeld niet ongewoon als moeders thuis bleven en ik was gezegend met zo’n thuisblijvende moeder. Mijn moeder zorgde ervoor dat ik elke dag op tijd op school was en dat ik mijn kamer netjes hield (hoewel dat er soms bij in schoot). Wat ik toen niet altijd besefte was dat een moeder die onvoorwaardelijk voor je klaar staat - ook in moeilijkere tijden - een positieve impact heeft op de rest van je leven.

Toen m’n tienerjaren van start gingen, werd ons gezin getroffen door moeilijke financiële omstandigheden, waardoor mijn moeder genoodzaakt werd om de arbeidsmarkt te betreden. Dit was een primeur voor haar,  omdat zij op 20-jarige leeftijd met mijn vader trouwde en nog nooit eerder had gewerkt. Mijn moeder liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en omarmde de uitdaging. In de loop van de jaren groeide de rol van mijn moeder als "broodwinnaar". Dit deed haar erg goed en ze bloeide helemaal op. Het liet mij inzien dat, wanneer je ergens vol voor gaat, je alles kunt bereiken.

Onlangs ontving mijn moeder een prijs op basis van 'Core Values'. Zij werd genomineerd door haar collega's. Deze prijs wordt uitgereikt aan iemand die voldoet aan de hoge verwachtingen die een bedrijf stelt ten aanzien van normen en waarden in werk, gezin en dagelijks leven.  Afgelopen jaar is deze prijs aan mijn moeder uitgereikt en zij is de tweede vrouw ooit die deze prijs heeft gewonnen. Ik zou er eerlijk gezegd nooit achter gekomen zijn dat ze iets zou hebben gewonnen, omdat ze heel bescheiden is en dit nooit van de daken zou schreeuwen. De enige manier waarop ik over de prijs hoorde, was omdat haar assistent het deelde op sociale media.

Ik ben supertrots om te kunnen zeggen dat mijn moeder een van de beste en meest gerespecteerde makelaars is in Charleston, South Carolina. Ze begon haar bedrijf helemaal vanaf nul, handhaafde consequent haar integriteit en deed altijd wat het beste was voor haar klanten.

De drie belangrijkste principes die mij motiveren komen oorspronkelijk vanuit de begeleiding en het succes van mijn moeder:

1. Wees altijd trouw aan wie je bent  en laat niemand je veranderen. 

2. Hard werken is prima, maar let daarbij op dat je gelijk wordt beloond. De ware maatstaf voor je (financiële) succes wordt uitsluitend door je eigen success bepaald.

3. Het leven zal niet altijd even makkelijk zijn, en je zal hoogte- en dieptepunten meemaken, maar als je consequent gefocust op je doelen blijft, kun je alles bereiken.

Hoewel mijn moeder en ik heel verschillende paden hebben bewandeld, zal zij altijd mijn leidraad blijven. Ik ben echt gezegend, niet door mijn eigen prestaties, maar omdat ik onvoorwaardelijk word ondersteund door een vrouw die de impact die zij heeft op mijn wereld nooit helemaal zal begrijpen.

Labels:
Startpagina blogInternationale VrouwendagHard werken heeft niets te maken met je geslacht. De wijze lessen van mijn moeder.