Carrière Advies, Glassdoor

Sorry of niet echt? Het probleem van vrouwen en verontschuldigingen op werk

sorry article

Verontschuldigingen: ze harmoniseren en verenigen. Ze kunnen relaties verdiepen en vertrouwen winnen. Jezelf verontschuldigen staat voor erkennen dat je fout zat en toewerken naar compromissen.

In geval van terechte excuses kan een verontschuldiging, nederigheid, karakter, en leiderschap tonen. Maar in geval van te pas en te onpas ‘sorry’ zeggen kan het juist tegen je werken. Iemand die vaak sorry zegt is moeilijker serieus te nemen, vooral op het professionele vlak.

Veel vrouwen herkennen dat ze geneigd zijn om zich vaak nerveus en onnodig te verontschuldigen. We zeggen soms al sorry tegen een ober die het verkeerde gerecht brengt of tegen een buschauffeur die onze haltes mist. “Sorry, maar ik moet er hier uit meneer de buschauffeur”. Terwijl jij toch degene bent die voor een buskaartje heeft betaald.

Dit soor gedrag zien we vaak ook terug op de werkvloer, waar we al snel geneigd zijn om ‘sorry’ te zeggen. We verontschuldigen ons zelfs wanneer er een probleem optreedt dat niet onze fout is. Onnodige verontschuldigingen kunnen de indruk wekken van een gebrek aan zelfvertrouwen, dus is het tijd om hier verandering in aan te brengen. De eerste stap om met deze ​​slechte gewoonte te stoppen is om toe te geven dat je er een hebt. Als je jezelf herkent in het feit dat je te vaak sorry zegt, ga dan eerst bij jezelf te raden; waarom doe ik dit eigenlijk?

1. Rumineren of overdenken

Het blad Scientific American heeft onderzoek gedaan naar dit probleem: “Onderzoekers analyseerden het aantal verontschuldigingen dat door 66 mensen in een periode van 12 dagen werd gemaakt. Hierbij werd bevestigd dat vrouwen zich meer verontschuldigen dan mannen. Uit het onderzoek blijkt ook dat vrouwen een andere opvatting hebben over wat aanstootgevend zou kunnen zijn dan mannen. Hierdoor zijn vrouwen ook sneller geneigd sorry te zeggen.

Dit genderverschil bij het definiëren van wat een misverstand is en wat niet leidt ertoe dat vrouwen vaker sorry zeggen. Wat betekent dit? Waarom doen vrouwen dit? Hebben mannen niet genoeg aandacht voor bepaalde situaties? Of zou er een andere factor kunnen zijn waardoor vrouwen zich sneller verontschuldigen voor problemen die mannen niet eens herkennen?

In hun boek The Confidence Code schrijven auteurs Katty Kay en Claire Shipman: “Een andere onhebbelijke gewoonte die de meesten van ons hebben, is overanalyseren. Vrouwen besteden veel te veel tijd aan zaken door ze eindeloos te overanalyseren. Hierdoor komen ze in een neerwaartse spiraal terecht, die niet echt bevorderlijk is voor het zelfvertrouwen. Dit fenomeen is goed te beschrijven met de volgende term uit de psychologie: rumineren.

Wellicht is wat begint als ruminatie – overanalyseren van bepaalde gebeurtenissen in een professionele situatie – de oorzaak die leidt tot twijfel, zorgen en onzekerheid. Om deze bezorgdheid op te lossen gaan we ons verontschuldigen.

2. Geïnstitutionaliseerd seksisme

Wanneer een meisje opgroeit krijgt ze vanuit verschillende invalshoeken (media, school, etc) al signalen dat ze minder in staat is om hetzelfde te bereiken als haar mannelijke klasgenootjes, dat ze emotioneel meer chaotisch is, en dus labieler is dan een jongen. Logischerwijs heeft dit consequenties voor je zelfvertrouwen, onbewust worden deze signalen opgeslagen op je harde schijf. Deze omgevingsgeluiden worden een onderdeel van haar zelfbeeld, ze beïnvloeden hoe ze over zichzelf denkt, haar capaciteiten en hoe ze haar toekomstige rol in de maatschappij ziet.

Tegen de tijd dat ze de arbeidsmarkt op gaat heeft ze meer interne bagage te hanteren dan haar mannelijke collega’s. Zijn vertrouwen is waarschijnlijk al hoger dan dat van haar. Hij voelt zich wellicht al meer thuis in zijn nieuwe rol. Terwijl zij nog moet wennen en zich afvraagt of zij wel de juiste kandidaat voor de functie is. Ookal heeft ze de baan al gekregen…

Hierdoor kan ze zich onbewust zorgen gaan maken over haar prestaties met als gevolg dat ze zich van te voren al gaat verontschuldigen voor haar eventuele tekortkomingen.

3. Mensen pleasen

De meeste mensen willen graag door andere mensen aardig gevonden worden. Dit is moeilijker voor succesvolle vrouwen. Sheryl Sandberg, de COO van Facebook schrijft erover: “Wanneer een vrouw succesvol is, wordt zij vaak door zowel mannen als vrouwen minder aardig gevonden.”

Vaak zijn verontschuldigingen van vrouwen een middel om dit te temperen en om te vermijden dat je te bazig, onbeleefd of ongeïnteresseerd klinkt. Sandberg vervolgt: “Om toch sympathiek gevonden te worden doen we nonchalant over onze vaardigheden en prestaties, vooral in aanwezigheid van anderen. Eigenlijk is het een soort van zelfbescherming; we halen onszelf naar beneden, zodat anderen dat niet kunnen doen.

Excuses werken op dezelfde manier. Door te zeggen: “Het spijt me,” zeggen we misschien onbewust “ik wil dat je me aardig vindt.” Om succesvol te zijn, moeten we niet meer zo veel bezig zijn met “likes”, goedkeuring of toestemming van anderen, maar luister meer naar jezelf, geloof in je eigen kwaliteiten en wees trots op je prestaties!