Job Interview.

Glassdoor

Top 10 Moeilijke Sollicitatievragen (2016)

Geplaatst door Glassdoor-team

Experts op het gebied van loopbaanadvies

March 29, 2016

Moeilijke sollicitatievragen staan volgens onderzoek vaker garant voor een hogere werknemerstevredenheid. Dit blijkt uit een recent onderzoek van Glassdoor waar een sollicitatieproces met een 10% hogere moeilijkheidsgraad resulteerde in werknemers met een 2,6% hogere tevredenheid.

Sollicitanten moeten zich voorbereiden op elke mogelijke sollicitatievraag om de competitie voor te zijn. De recruitmentwereld kan meedogenloos zijn. Om te helpen, kondigt Glassdoor zijn eerste Nederlandse lijst aan met de Top 10 Moeilijke Sollicitatievragen in 2016. Op basis van duizenden sollicitatievragen, gedeeld op Glassdoor door Nederlandse werkzoekenden, is er een lijst ontstaan met de moeilijkste en meest merkwaardige vragen waarmee sollicitanten tijdens hun sollicitatie geconfronteerd kunnen worden.

Ga jij je kans wagen buiten de landsgrenzen? Waar je sollicitatiegesprek ook moge zijn, Glassdoor is er om je te helpen: wij onthullen ook de moeilijkste sollicitatievragen in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk en Duitsland.

Een greep uit de vragen:

  1. “Hoeveel liter verf heb je nodig om een airliner te verven?” KPMG Junior Consultant (Amstelveen). Klik hier voor meer sollicitatievragen bij KPMG.
  1. “Hoeveel katten zijn er in Nederland?” Accenture Junior Technology Consultant (Amsterdam). Klik hier voor meer sollicitatievragen bij Accenture.
  1. “Hoeveel manieren kun je je bedenken om een naald in een hooiberg te vinden?” Cloudreach Cloud Systems Engineer (Amsterdam). Klik hier voor meer sollicitatievragen bij Cloudreach.

Voor de volledige lijst met de Top 10 Moeilijkste Sollicitatievragen, per land:

Sollicitanten moeten voorbereid zijn op het beantwoorden van alle mogelijke vragen. Vandaar dat Glassdoor ook een lijst heeft samengesteld met de meest voorkomende sollicitatievragen.

Valt dit lijstje in het niet bij de merkwaardige of moeilijke vragen die jou ooit gesteld zijn in een sollicitatiegesprek? Deel je sollicitatievraag dan op Glassdoor.

Labels: