Logo van Bol.com
Bol.com
4,1
Contract Manager
Utrecht
Hoe maak jij onze klanten blij?

Bol.com verandert retail om het dagelijks leven van 13 miljoen klanten makkelijker te maken. Samen met duizenden leveranciers en zo’n 46.000 partners die op ons retail tech platform ondernemen, zijn we goed voor een aanbod van 33 miljoen artikelen. Of het nu gaat om internationale A-merken of lokale distributeur; we beschouwen leveranciers als onze partners. En met partners werk je graag en vaak samen. Maar wel op basis van heldere, geformaliseerde afspraken die correct worden nageleefd, zodat we de maximale waarde halen uit de relatie. Vooral natuurlijk voor onze miljoenen klanten!

Wat je doet als Contract Manager

Als Contract Manager ben je het contractuele geweten van één van onze winkelclusters. Daarbinnen trek je op met alle relevante stakeholders, zoals de inkopers die commerciële topdeals voor onze klanten willen sluiten. Aan jou om ervoor te zorgen dat afspraken correct worden vastgelegd én uitgevoerd. Je voert, kortom, de regie over de volledige contractcyclus. Welke juridische voorwaarden moeten worden aangepast of kunnen komen te vervallen? Wat spreken we af over de aanlevering van goederen, retourprocessen of de content van de leverancier? Hoe halen we de meeste waarde uit onze contracten? Daarmee is het belangrijkste doel een steeds betere samenwerking met onze leveranciers en steeds betere leveranciersprestaties.

Omdat we willen dat alle stakeholders blij worden (en blijven) van de overeenkomsten, schakel je niet alleen intensief met leveranciers, maar ook met interne afdelingen als Legal, Supply Chain en Finance. Er wordt dus een fors beroep gedaan op je samenwerkingsvaardigheden en commerciële instinct. Bovendien stroomlijn je het contractmanagementproces en ben je inhoudelijk aanspreekpunt bij alle contract-gerelateerde vragen. Aantrekkelijk is dat niet alles in steen is gebeiteld. Je kunt echt het verschil maken als het gaat over bijvoorbeeld leveranciersmanagement. Als jij een ‘beter contractwiel’ uit wilt vinden, is dit dus een zeer aantrekkelijke positie. Welke traditionele best practices kunnen we ‘blind’ overnemen? Welke aanpassingen zijn wenselijk of noodzakelijk? En in welke gevallen dienen we zelf iets totaal nieuws te ontwikkelen? Aan jou om de bestaande aanpak te evalueren, te verbeteren, te verduidelijken en te vernieuwen.

Je signaleert contractuele kansen en risico’s en initieert acties om die te benutten of juist te mitigeren
Je onderhandelt met alle typen leveranciers, waarbij je jouw onderhandelstrategie flexibel aanpast
Je stelt contracten op, met behulp van een geautomatiseerd contractmanagementsysteem
Je regisseert het contractuele proces, tot en met de ondertekening en uitvoering
Je werkt nauw samen met collega’s van o.a. Buying, Legal, Supply Chain en Finance
Je bewaakt naleving van de contracten en evalueert uitvoering van de afspraken
Je zorgt voor steeds betere leveranciersprestaties
Je verbetert onze contract- en leveranciersmanagementstrategie
Waarom jij het verschil kunt maken

Omdat je bewezen onderhandeltalent koppelt aan affiniteit met sourcing in een e-commerce setting. Jij kan leveranciers in beweging krijgen en aanzetten tot betere prestaties. Een juridische achtergrond kan heel goed helpen, maar ervaring als inkoopadviseur of consultant vormt ook een solide basis. Je combineert een outgoing, proactieve persoonlijkheid (waarom wachten als je iets meteen kunt oppakken?) met commercieel inzicht. Uiteraard heb je de analytische kwaliteiten in huis om processen te doorgronden en te verbeteren. Je trekt graag met inkopers en leveranciers op en voelt je op je gemak aan de onderhandelingstafel. Je voelt instinctief aan wat wel en niet haalbaar is – je kunt outside in en inside out denken – en bent een stevige sparringpartner voor MT’s. Counterparts overtuigen en meekrijgen gaat je soepel af.

3 redenen waarom dit (n)iets voor jou is
Laat zien waarom niet
Laat zien waarom wel
-
Gaat wel prima zo
Niet, als je een ‘op de winkel passer’ bent en liever niets vernieuwt of verandert
-
Erg belangrijk om alle details te kunnen lezen
Niet, als je uitstekend uit de voeten kunt in het Engels, maar de finesses van de Nederlandse taal je ontgaan
-
Stressbestendig is een must!
Niet, als het koude zweet je uitbreekt als je met grote spelers om de tafel zit
+
Je de theorie beheerst, maar ook durf toe te passen
Wel, als je een WO werk- en denkniveau koppelt aan (minimaal) 1 (junior) tot 5 jaar (medior) relevante werkervaring
+
Bijhouden is van belang!
Wel, als je kennis van contract- en leveranciersmanagement helemaal up to date is
+
Blijvend kijken naar maximalisatie
Wel, als je contractonderhandelingen tot in de finesses beheerst
Hier kom je terecht

Bij hét online retail tech platform van Nederland en België. Een platform waar 13 miljoen klanten kiezen uit meer dan 33 miljoen artikelen. En een platform dat zo’n 46.000 zakelijke partners helpt succesvol te ondernemen. Maar vooral een platform dat nooit ‘af’ is, want bol.com verandert retail al sinds 1999. En dat blijven we doen. Als het beter kan, maken we het beter. Samen met zo’n 2.400 collega’s. Als Contract Manager werk je voor de inkoopafdeling van bol.com’s eigen retailer. Binnen die matrixorganisatie focus je op een aantal vaste categorieën, maar maak je soms uitstapjes naar andere. Je werkt in een team van 6 contractmanagers en rapporteert aan de Head of Contract- en Supplier Management. Belangrijke stakeholders zijn commerciële collega’s binnen het cluster, maar ook bedrijfsonderdelen als Reverse, Finance, Logistiek, Supply Chain en Operations. Aantrekkelijk is dat je veel kansen hebt om mee te praten over de contractmanagementstrategie van de toekomst; een strategie die klanten, leveranciers en bol.com verder helpt.

Bol.com, de winkel van ons allemaal. Dat is het verhaal waar we elke dag aan werken. Wij geloven dat wanneer verschillende mensen met hun eigen unieke blik een bijdrage leveren aan ons verhaal, dit ons sterker maakt. Want als je verschillende mensen bij elkaar brengt, ontstaan er de mooiste dingen. Wat is jouw verhaal?

De voordelen van een blauw hart
Wat je nog meer krijgt
Aan en uit
Eerst voor jezelf zorgen, dan voor je omgeving en dan voor bol – dat is onze gouden regel. Daarom krijgt iedere bol’er 29 vakantiedagen om op te laden en bij te tanken.
Jouw tweede huis
Een omgeving waar je je thuis kunt voelen. Ons kantoor in Utrecht noemen we de ‘campus’, volledig uitgerust om het beste uit je dag te halen.
Jouw pensioen
We nemen je toekomst serieus – zó serieus dat we je basispensioen regelen en 75% van de premie betalen.
Sollicitatieproces
Alles dat je moet weten over je sollicitatieproces bij bol.com
Je solliciteert
Wij bekijken je sollicitatie zorgvuldig en binnen twee weken weet je of we je uitnodigen voor een gesprek.
Het eerste contact
Wij nemen telefonisch contact met je op om het eerste gesprek in te plannen. En als we elkaar toch al spreken, pak vooral de kans om alvast prangende vragen te stellen.
Elkaar in het echt (digitaal) ontmoeten
Tijdens het eerste gesprek maken we kennis met elkaar. We zullen ingaan op jouw competenties en je eerdere werkervaring. En natuurlijk ook de inhoud van de functie.
Het tweede gesprek
Voor het tweede gesprek vragen we je om van te voren een online assessment te maken. Bij sommige functies kunnen we je vragen om iets extra's, zoals een business case.
Wederzijdse liefde
Is er een wederzijdse match? Dan doen wij je graag een aanbod bestaande uit een passend salaris en onze arbeidsvoorwaarden. We doen nog een laatste dubbelcheck op het papierwerk in de vorm van een screening. Daarna start jouw avontuur bij bol.com!
Nog vragen?
Orelio Lopes, Recruiter
Werkervaring
oreliolopes@bol.com

Bedrijfsoverzicht

Grootte
1001 tot 5000 werknemers
Opgericht
1999
Type
Dochteronderneming of bedrijfssegment
Bedrijfstak
Internet- en webservices
Sector
IT
Omzet
1-5 miljoen USD

Beoordelingen van Bol.com

4,1
 • 85 %
  Aanbevelen aan een kennis
 • 84 %
  Waardeert directeur
 • CEO Margaret Versteden
  Margaret Versteden
  70 beoordelingen
 • Carrière­mogelijkheden
 • Loon en arbeidsvoorwaarden
 • Cultuur en waarden
 • Senior management
 • Werk/privé-balans

Arbeidsvoorwaarden bij Bol.com

4,2
3 beoordelingen

Reviews van arbeidsvoorwaarden voor werknemers

Meeste opmerkingen

 • Pensioen(4 opmerkingen)

  Hoge bedrijfsbijddrage in vergelijking met andere sectoren

 • Prestatiebonus(3 opmerkingen)

  Geen bijzonderheden te melden voor mij

 • Flexibele werktijden(3 opmerkingen)

  Er wordt uitgegaan van eigen verantwoordelijkheid

 • 6 nov. 2023
  Voorheen: Senior Data Engineer in Utrecht, Utrecht

  Pension contribution is really good.

 • 6 dec. 2023
  Momenteel: Software Engineer in Utrecht, Utrecht

  Flexible time. Hybrid way of working

 • 3 okt. 2023
  Momenteel: Werknemer in Utrecht, Utrecht

  Benefits are okay I general.