Logo van Medisch Centrum Leeuwarden
Medisch Centrum Leeuwarden
4,4
Anesthesiemedewerker in opleiding MCL
Leeuwarden
Opleidingsniveau
hbo
Arbeidscontract
32-36 uur per week
Salaris
FWG Opleiding
Solliciteer tot en met
15 oktober 2023

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging in de zorg? Houd jij het hoofd koel in alle hectiek van de dag? Ben jij een teamspeler die verantwoordelijkheid durft te nemen? Heb jij affiniteit met de OK en zou jij graag de opleiding tot anesthesiemedewerker willen volgen? Kom werken bij #teamMCL!

Geen toestemming cookies: YouTube
Jij bij MCL

Als anesthesiemedewerker ben je een onmisbare schakel in de operatiekamer. Samen met de anesthesioloog vorm je een team, en samen voer je het anesthesiologisch beleid uit. Je bent medeverantwoordelijk voor de anesthesie, het bedienen van de beademingsmachine en diverse meet- en bewakingsapparatuur. Omdat je continu de toestand van de vitale lichaamsfuncties van de patiënt in de gaten houdt is het belangrijk dat je kennis hebt van fysiologie. Je werkt met verschillende soorten medicijnen, en weet dus veel van farmacologie. Daarnaast horen pijnbestrijding en reanimatie ook bij jouw taken. Naast technische vaardigheden moet je natuurlijk ook goed met de patiënt om kunnen gaan.

Je begeleidt de patiënt, geeft uitleg en stelt hem/haar gerust. De anesthesiemedewerker is iemand waar de anesthesioloog, het OK-team en de patiënt op moeten kunnen vertrouwen. Door de ontwikkelingen op technologisch, medisch en zorginhoudelijk gebied is het werk van een anesthesiemedewerker complexer geworden met meer verantwoordelijkheden. Dat vraagt een leergierige houding om beroepsinhoudelijke kennis, vaardigheden en technisch inzicht te kunnen blijven ontwikkelen en toepassen.

De opleiding

Tijdens je opleiding tot anesthesiemedewerker staat zelfsturing centraal. Aan de hand van EPA’s (Entrustable Professional Activities) komen alle verschillende beroepsactiviteiten van laag- tot hoogcomplex aan de orde en worden getoetst. Jij bent in de lead en verantwoordelijk voor het plannen en organiseren van je persoonlijke leer- en ontwikkelroute. Vanzelfsprekend krijg je daarbij ondersteuning en begeleiding en word je optimaal gefaciliteerd om de opleiding succesvol te doorlopen. De opleiding start in maart 2024 en duurt 3 jaar. De praktijk leer je in het ziekenhuis en het theoretische deel volg je bij het UMCU Utrecht.

Een patiënt gedurende het hele proces van een operatie bewaken: dat is in een notendop de taak van een anesthesiemedewerker. Het werk als anesthesiemedewerker is voor Mirjam een mooie combinatie tussen technische en sociale aspecten.

Auteur:
Mirjam

Functie:
Anesthesiemedewerker
Bekijk verhaal
Dit kun je van ons verwachten
Een dienstverband bij het MCL: Wij bieden een leer-arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding voor 32-36 uur per week. Na de opleiding wordt er gekeken of er een aanstellingsplek voor onbepaalde tijd beschikbaar is.. Na aanstelling word je ingeschaald in FWG 55, conform Cao Ziekenhuizen. Jouw salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring.
De opleiding wordt volledig door ons betaald.
Arbeidsextra’s: het MCL biedt 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering. Naast het vakantieverlof krijgt iedere medewerker en eigen extra verlof budget (PLB). Als medewerker van het MCL kun je gebruik maken van een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket.

Jouw afdeling en collega’s

Het operatiecomplex bestaat onder andere uit 14 operatiekamers, 4 poliklinische kamers, de holding (voorbereidingsruimtes) en de verkoever (uitslaapkamers). Onze collega’s zijn gemotiveerde teamplayers die graag hun kennis met je willen delen.

Dit ben jij

Wij zoeken een communicatief vaardig, proactieve en stressbestendige collega die het leuk vindt om zowel in teamverband als zelfstandig te werken. Je beschikt over verantwoordelijkheidsgevoel en kan daarbij probleemoplossend handelen. De opleiding vergt vele digitale skills, waarbij er veel wordt gevraagd van jou als leerling. Het gebruik maken van een digitaal portfolio, inschrijven voor colleges en bronnen opzoeken in de bronnenbank, behoren allemaal tot jouw domein.

Daarnaast:
Je bent in het bezit van een verpleegkunde diploma (mbo-v of hbo-v) of je bent in het bezit van een zorg-gerelateerd diploma op hbo-niveau.
Heb je bij voorkeur 2 jaar werkervaring op een chirurgische afdeling.
Meer weten?

Neem dan contact op met:
mevrouw R. Fennema of meneer C. Brenninkmeijer (beide praktijkopleiders Anesthesie) via (058) 286 7549 / PBAnesthesie@mcl.nl

Daarnaast:
Komt er een voorlichtingsbijeenkomst: datum volgt (eind oktober / begin november 2023).
Zijn de sollicitatiegesprekken in november 2023.

Je bent van harte welkom op ons Instagram kanaal @teamblue_okmcl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Nieuwsgierig geworden?

Onze recruiters staan voor je klaar!

Katinka Gieltjes
Functie
Recruiter
Telefoonnummer
058 286 6277
E-mailadres
wervingselectiemcl@mcl.nl

Sarah Barnhoorn
Functie
Recruiter
Telefoonnummer
058 286 6277
E-mailadres
wervingselectiemcl@mcl.nl

Bedrijfsoverzicht

Grootte
1001 tot 5000 werknemers
Opgericht
--
Type
Privébedrijf
Bedrijfstak
--
Sector
--
Omzet
100-500 miljoen USD

Beoordelingen van Medisch Centrum Leeuwarden

4,4
 • 100 %
  Aanbevelen aan een kennis
 • 100 %
  Waardeert directeur
 • CEO Kees Donkervoort
  Kees Donkervoort
  4 beoordelingen
 • Carrière­mogelijkheden
 • Loon en arbeidsvoorwaarden
 • Cultuur en waarden
 • Senior management
 • Werk/privé-balans

Arbeidsvoorwaarden bij Medisch Centrum Leeuwarden

4,0
3 beoordelingen

Reviews van arbeidsvoorwaarden voor werknemers

 • 13 jun. 2016
  Momenteel: Verpleegkundige in Leeuwarden, Friesland

  De kans op plb uren op te bouwen en deze in te kunnen zetten wanneer dit van toepassing is, is een mooi streven. De kortingen die krijgt, bijv. zorgverzekering of een nieuwe fiets ook een mooi streven.