Een leuke werkervaring voor een paar jaar, maar zeker niet langer
Pluspunten
Werken bij Desigual vond ik een leuke en vooral een leerrijke ervaring, omdat mijn takenpakket vrij uitgebreid was. Het liefst van al deed ik visual merchandising: hoewel men bepaalde richtlijnen krijgt en met een lijst van bestsellers werkt, is er toch grote ruimte voor vrijheid en creativiteit. De bedrijfscultuur is open, management - "met een menselijk gelaat". Ik kreeg mijn woon-werkverkeer vergoed, had recht op maaltijdcheques en ecocheques. Via een online leerplatform hebben sales advisors van Desigual toegang tot een reeks cursusjes: zo kan men zich bijscholen in klantgerichte technieken, pasvormen, 4 kleurtypessysteem enz. Staan open voor sollicitanten en werknemers van allochtone afkomst.
Minpunten
Gebrek aan organisatie vanuit het hoofdkantoor, echt een Spaanse mentaliteit, wat hier bij Belgische werknemers voor stress-situaties zorgt. Desigual mag zich "anders" noemen en van andere merken verschillen qua stijl, maar binnen het concept zelf blijft het vaak hetzelfde, men ziet steeds dezelfde modellen terugkeren waardoor men de collecties snel moegezien wordt. De firma geeft blijkbaar niet graag vaste contracten, wat dus ook de reden was dat ik niet mocht blijven.