Reviews van HVO-Querido

8 reviews
2,0
27 dec 2025

Schuld en oneerlijk

Pluspunten

Het salaris is hoog en diploma’s zijn niet nodig.

Minpunten

Veel situaties waarbij medewerkers de dupe worden. Dit is één voorbeeld van hoe dat hier gaat. In 2021 ben ik aangenomen als persoonlijk begeleider. Door omstandigheden kon ik toen geen verklaring omtrent gedrag krijgen. Dit heb ik meteen gemeld. Mij werd verteld dat dit geen probleem was. In 2023/2024 werd dit ineens anders. Er werd gezegd dat ik alsnog een verklaring omtrent gedrag moest hebben. Ook werd gezegd dat het mijn eigen schuld was dat ik hier zonder werkte, terwijl ik hier vanaf het begin eerlijk over ben geweest. Daarna volgde een lang en vervelend traject met veel druk. Eén van de directeuren schreeuwde tijdens gesprekken tegen mij en zei dat ik “niet in mijn kracht stond”. Later werd duidelijk dat de organisatie een probleem had na een controle op verklaringen omtrent gedrag. De druk kwam bij mij te liggen. Er werd verwacht dat ik zelf zou vertrekken of de schuld op mij zou nemen. Ze kunnen me niet ontslaan, maar dit soort problemen blijven terugkomen. Werken voelt hierdoor onveilig en onzeker.

1,0
14 mei 2025

Pluspunten

Veel collega’s met direct cliëntcontact zelf ooit cliënt zijn geweest. Dit biedt hen een waardevolle kans om opnieuw deel te nemen aan de maatschappij, en hun ervaringsdeskundigheid kan van grote waarde zijn in het contact met cliënten. Ook mensen die geen VOG kunnen krijgen, worden aangenomen omdat het bedrijf gelooft in tweede kansen, ongeacht iemands verleden.

Minpunten

Mijn ervaring bij dit bedrijf was zeer negatief. Zoals ook in eerdere reviews is aangegeven, heerst er een onveilige, onprofessionele werkcultuur. Veel medewerkers beschikken niet over de juiste vaardigheden of diploma’s voor hun functies, wat leidt tot frustratie en onprofessioneel gedrag. Vragen om duidelijkheid worden vaak afgedaan met vijandigheid, en fouten worden niet erkend, maar afgeschoven. Collega’s gaan vaak onvriendelijk met elkaar om en grensoverschrijdend gedrag wordt genegeerd. Het ziekteverzuim is extreem hoog en er zijn medewerkers die structureel afwezig zijn, wat duidt op inefficiënt personeelsbeheer. Ik ben opgelucht dat mijn opdracht na acht maanden eindigde. Het heeft me geleerd hoe belangrijk een gezonde, professionele werkomgeving is.

3,0
5 mrt 2024

Goede werkgever in zorg

Pluspunten

Goede ontwikkelingsmogelijkheden, goede scholing mogelijkheden.

Minpunten

Rommelig, hiërarchisch, waardoor er uiteindelijk slechte zorg aan cliënten wordt verleend.

Weergave: 1 - 3 van 8 reviews

Glassdoor heeft 10 reviews over HVO-Querido die anoniem zijn geplaatst door werknemers van HVO-Querido. Lees reviews en beoordelingen van werknemers op Glassdoor om te beslissen of HVO-Querido bij je past.