Reviews van Macaw

Bijgewerkt op Jan 25, 2022

Als u wilt filteren op reviews, moet u zich of .

15 van meer dan 26 reviews gevonden

4.0
74%
Aanbevelen bij een kennis
91%
Waardeert directeur
Macaw CEO William van der Pijl
William van der Pijl
12 Beoordelingen
  1. 5.0
    Huidige werknemer

    Very nice company

    Jan 25, 2022 - Sitecore Architect/Lead Developer in Amsterdam
    Aanbevelen
    Directeur-goedkeuring
    Zakelijk vooruitzicht

    Pluspunten

    They care about their people

    Minpunten

    Sometimes bureaucracy makes decision making a little bit challenging

    Wees de eerste om deze review als nuttig te beoordelen

    Reactie van Macaw

    CFO

    Hi. Thanks for your nice review and acknowlegement that we care for our people. We do our utmost to thrive for that and it's great if our people experience it personally. Not sure on the bureaucracy, though. I know that we've grown quite a bit and that sometimes creates new roles and processes, where decisions need more alignment. But I would hope that our employees are not bothered too much by that. Let me know, if we can discuss any specific examples to make your life easier.

  2. 2.0
    Voormalige werknemer, meer dan 5 jaar

    Spiraling down

    Jan 6, 2022 - Data Engineer in Hoofddorp
    Aanbevelen
    Directeur-goedkeuring
    Zakelijk vooruitzicht

    Pluspunten

    One of the reasons I chose Macaw was because they thought personal development was important. And in the beginning it was just that, there were interesting projects and enthusiastic people. And the people are still nice, but my favorites have left. I liked how people management used to discuss whether projects aligned with your career goals. There is a relaxed atmosphere in general. People are encouraged to focus on work-life balance. They encourage employees to go for walks or to chat with each other. It's not an expectation to work all the time.

    Minpunten

    It was only when external investors, new management structure and wrong people promoted things started to go south for me. Sure they make a lot of money now, but instead of focusing on the personal development and doing the interesting problems, they're now just shoveling people onto uninteresting projects. There seems to be an ambition to become a large consultancy with a large churn rate. When I came in we were doing state of the art things in the cloud, built things never seen before - and helped the clients get ahead. By the time I left we were building legacy platforms, and then I mean really proposing new SSIS based platforms. Recently it's next to impossible to plan personal development due to billability to be placed on a higher priority than personal development. People are hired at-level to perform at-level without organizational initiative to make individuals grow. If you're joining middle or senior management you'll have a great time. If you want to grow and work on new shiny things, keep on looking.

    Verder lezen
    Wees de eerste om deze review als nuttig te beoordelen

    Reactie van Macaw

    CFO

    Dear Reviewer, I want to thank you for taking the time to review Macaw and especially your time at Macaw. As a Great Place to Work, we value transparency and are always looking for feedback to help us improve. And that includes some oncomfortable feedback every now an then. As such, I am very sorry to hear that "things went south" for you as you describe and would have liked to discuss this in a personal conversation - immediately when you experienced negative things - so we could work on it together. Of course, you have every right to express yourself here, and we are only promoting that, however, your opinion is not in line with some of the facts, our ambition and vision. We have clearly not done a good job of including you in our goals and making you feel positive - and we are sorry about that. For example, one of our core goals is to focus on personal development, competence team development and knowledge sharing across teams and during 2021 our professionals spent 10% on average of their time on this. As a knowledge organization, we actively dedicate time to allow an individual to focus on their personal development plan programs along with clear career paths that allow people to develop and advance within Macaw for years to come. Another important goal is to maintain our company culture. Our Macaw25 ambition is built on the fundament of wanting to keep our culture intact as we value that so much and it's the main driver for our success. Our investor also sees that value and that's why we've jointly included a special culture clause in our investor agreement. Maybe recent years didn't make it easier to 'show' our culture the way we were used to before Covid, but I'm convinced that this will come back, hopefully sooner than later. I want to thank you for your time at Macaw and hope that one day we'll meet again, maybe to talk about your feelings in person. Let me know when, and I will be there. And perhaps sometime in the future you could become part of our growing and exciting community again. Giving us a second chance to fulfil on our employer vision for you. For now, all the best.

  3. 5.0
    Huidige werknemer, meer dan 3 jaar

    Great place to work, strong team spirit

    Dec 8, 2021 - Business Consultant in Hoofddorp
    Aanbevelen
    Directeur-goedkeuring
    Zakelijk vooruitzicht

    Pluspunten

    Fantastic colleagues (skilled and approachable), management that cares, pragmatic communication

    Minpunten

    It has yet to be seen whether the growth will lead to change in culture

    Verder lezen
    Wees de eerste om deze review als nuttig te beoordelen
  4. 5.0
    Voormalige werknemer

    Gezellige en leerzame stage

    Mar 6, 2021 - Anonieme werknemer in Alkmaar
    Aanbevelen
    Directeur-goedkeuring
    Zakelijk vooruitzicht

    Pluspunten

    - Leuke medewerkers - iedereen is bereid elkaar te helpen - frontrunners op het vlak van nieuwe technologie

    Minpunten

    - je wordt vrij snel 'losgelaten' en als je behoefte hebt aan meer sturing, dan moet je echt zelf aan de bel durven trekken.

    Wees de eerste om deze review als nuttig te beoordelen
  5. 5.0
    Huidige werknemer, meer dan 10 jaar

    Echt leuk werken doe je bij Macaw

    Sep 4, 2019 - Business Consultant in Hoofddorp
    Aanbevelen
    Directeur-goedkeuring
    Zakelijk vooruitzicht

    Pluspunten

    Leuke projecten met veelal nieuwste technologie. Ideale samenwerking met collega's. Als je hulp nodig hebt, dan staat iedereen voor je klaar. Je helpt je klanten met een kwalitatief goede oplossing, hierdoor bouw je een langdurige relatie op met je klant.

    Minpunten

    Focus van sales niet altijd op mijn vakgebied.

    Verder lezen
    Wees de eerste om deze review als nuttig te beoordelen
  6. 5.0
    Huidige werknemer, minder dan 1 jaar

    Een team van professionals

    Jul 3, 2019 - Junior Data & Analytics consultant in Hoofddorp
    Aanbevelen
    Directeur-goedkeuring
    Zakelijk vooruitzicht

    Pluspunten

    Binnen Macaw krijg je snel het gevoel dat er aan team-gevoel heerst en sterk waarde gehecht wordt aan de medewerkers. Verder: gezellige sfeer, top cultuur, gaaf werkplek en zeer innovatief.

    Minpunten

    Je moet durven en niet bang zijn om nieuwe dingen te leren.

    Wees de eerste om deze review als nuttig te beoordelen

    Reactie van Macaw

    CFO

    Dank voor je mooie review. Samen maken we Macaw en ik ben blij dat je dit al snel hebt ervaren. Ik hoop dat je blijft durven en jezelf en je collega's blijft uitdagen. Zo blijven we onszelf verbeteren en dat maakt ons werk alleen maar leuker.

  7. 5.0
    Huidige werknemer

    Mooiste IT bedrijf van Nederland !

    Feb 19, 2019 - Anonieme werknemer 
    Aanbevelen
    Directeur-goedkeuring
    Zakelijk vooruitzicht

    Pluspunten

    Sfeer & cultuur, vrijheid, veel ruimte voor ontwikkeling, goed salaris, je kunt jezelf zijn, innovatief en vooruitstrevend op diverse vlakken.

    Minpunten

    Te lekker eten, vers klaar gemaakt door een eigen kok, waardoor je teveel eet!

    Verder lezen
    Wees de eerste om deze review als nuttig te beoordelen

    Reactie van Macaw

    CFO

    Excuses voor de 'te lekkere lunch'. Daar moeten we echt iets aan doen ;-) Dank voor je positieve review. We doen er alles aan om Macaw als werkgever zo aantrekkelijk mogelijk te houden.

  8. 4.0
    Huidige werknemer, meer dan 10 jaar

    Gezellige club professionals

    Nov 30, 2018 - Software Developer in Hoofddorp
    Aanbevelen
    Directeur-goedkeuring
    Zakelijk vooruitzicht

    Pluspunten

    Macaw biedt een enorme diversiteit aan projecten waarbij je veelal deel uitmaakt van een multi-disciplinair projectteam. Macaw loopt voorop in het toepassen van de nieuwste technologie en als werknemer wordt je vanzelf meegetrokken in de stroom der ontwikkelingen. Net zo divers als de projecten en de klanten waar we voor werken zijn ook de werknemers zelf. Er lopen hier mensen rond met heel verschillende (opleidings)achtergronden en karakteristieken en dat levert nu juist toegevoegde waarde binnen de teams. Het zijn stuk voor stuk professionals die elkaar met hun individuele kwaliteiten uitstekend weten aan te vullen. Maar bovenal is de sfeer onderling altijd goed. Op de momenten dat het er toe doet wordt er een bewonderenswaardige betrokkenheid getoond maar wel met een zekere mate van relativeringsvermogen in de vorm van een gezonde dosis humor.

    Minpunten

    De verwachtingen van onze klant zijn (terecht) hoog maar dat zorgt er wel voor dat de druk bij het naderen van de deadline ook behoorlijk hoog kan zijn. Hoewel het ziekteverzuim bij Macaw ver beneden het landelijk gemiddelde ligt valt niet te ontkennen dat ons werk bij tijd en wijle stressvol kan zijn.

    Verder lezen
    1 persoon vond deze review nuttig

    Reactie van Macaw

    CFO

    Wat fijn dat je in jouw review de cultuur bij Macaw en persoonlijkheid van de collega’s zo treffend beschrijft. Bij Macaw respecteren en waarderen we onze diversiteit en dat maakt dat het geheel groter is dan de som der delen. De grote betrokkenheid en onderlinge werksfeer maken het tot een fijne plek om te werken met een goede balans tussen hard werken en hard ontspannen. En dat laatste vinden we extreem belangrijk, juist omdat de ambitie en betrokkenheid van onze mensen en de hoge verwachtingen van onze klanten (want we maken immers mooie dingen) de druk soms hoog doen oplopen. Een van de taken van onze peoplemanagers is oog hebben voor die balans. Dank ook voor je suggestie inzake de 55+-ers. Men blijft lang hangen dus die groep wordt vanzelf ook groter. Tijd voor een ‘senioren’ beleid 😉

  9. 5.0
    Huidige werknemer, meer dan 8 jaar

    Persoonlijke ontwikkeling, vrijheid in het werk en aandacht voor hoe je je voelt.

    Nov 19, 2018 - Anonieme werknemer 
    Aanbevelen
    Directeur-goedkeuring
    Zakelijk vooruitzicht

    Pluspunten

    Macaw is een club mensen met veel passie voor hun vak. Kennisdeling en persoonlijke ontwikkeling zijn belangrijk en daar wordt veel ruimte voor gegeven. Ondanks dat het bedrijf momenteel al zo'n 260 medewerkers heeft, voelt het nog steeds als een klein(er) bedrijf waar iedereen elkaar kent. Veel vrijheid om het werk op mijn manier te organiseren. Veel aandacht voor hoe je je voelt met het Energy programma.

    Minpunten

    De andere kant van vrijheid in je werk, is dat je soms het gevoel kan hebben om in het diepe gegooid te worden. Heb je hulp nodig, dan krijg je die ook zeker, maar je moet er wel zelf om vragen.

    Wees de eerste om deze review als nuttig te beoordelen

    Reactie van Macaw

    CFO

    Bedankt voor je review. Je hebt mooi verwoord hoe een groot bedrijf nog steeds klein kan aanvoelen. Precies we cultuur die we willen behouden; “groot worden door klein te blijven”. Een van de mooiste waarden bij Macaw is de hulpvaardigheid die we onderling hebben. Natuurlijk nemen we eigenaarschap voor ons eigen werk en ontwikkeling. Maar als je hulp nodig hebt, is die nooit ver weg.

  10. 5.0
    Huidige werknemer, meer dan 10 jaar

    Challenge accepted!

    Nov 16, 2018 - Anonieme werknemer 
    Aanbevelen
    Directeur-goedkeuring
    Zakelijk vooruitzicht

    Pluspunten

    Uitdagend werk in een leuk, informeel team in een inspirerende omgeving, waar je direct waarde toevoegt aan je eigen team en de klanten van Macaw. Erkenning voor prestaties, flexibiliteit in werken, en ambities die worden gehoord en waar je echt mee aan de slag kan

    Minpunten

    Ondernemerschap, drive om dingen in beweging te krijgen is een must :)

    Wees de eerste om deze review als nuttig te beoordelen
Weergave: 1 - 10 van 15 Reviews

Loopbanen die populair zijn bij Macaw-werkzoekenden

VacaturesSalarissenSollicitatiegesprekken

Werkt u bij Macaw? Deel uw ervaringen

Macaw logo
of