Reviews van TOPIC

Bijgewerkt op Apr 22, 2021

Als u wilt filteren op reviews, moet u zich of .

8 van meer dan 21 reviews gevonden

2.5
37%
Aanbevelen bij een kennis
52%
Waardeert directeur
TOPIC Oprichter en CEO RIENY RIJNEN
RIENY RIJNEN
9 Beoordelingen

Kies een andere taal en blijf andere reviews lezen.

  1. 4.0
    Voormalige werknemer

    Fijne werkgever

    Oct 22, 2019 - Design Engineer in Best
    Aanbevelen
    Directeur-goedkeuring
    Zakelijk vooruitzicht

    Pluspunten

    Luistert naar de mening van werknemers. Probeert uitdagingen in lijn met de ambities van werknemers te vinden.

    Minpunten

    Kon niet concurreren met het aanbod dat ik van een andere werkgever ontving (bonussysteem).

    Verder lezen
    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    Wees de eerste om deze review als nuttig te beoordelen
  2. 1.0
    Voormalige werknemer

    Starts off nice, but is a nightmare when you have the slightest disagreement.

    Apr 22, 2021 - Anonieme werknemer 
    Aanbevelen
    Directeur-goedkeuring
    Zakelijk vooruitzicht

    Pluspunten

    • Fun and friendly colleagues when it comes to other engineers. Backoffice is not too bad either but didn't have a lot of contact with them. • You'll get to learn about workplace politics. • They had nice drinks and snacks when I worked there. • "Family feeling"

    Minpunten

    Where shall I begin? • Management went downhill when somebody decided to fire 3 the directors of the different business units over the course of 1 or 2 years. In all fairness, they were not just fired as that's very hard to do, but instead they were 'persuaded' to leave. Persuasion means taking away responsibilities and having them done by several other people (one of which cannot handle the extra workload and has a burnout) or simply demotion. • Emotional manipulation of employees to the degree that the employee bursts out in tears afterwards. I really wish I was making this up and I'm not just talking about myself. • Management likes to threaten people who leave with legal action when there is no actual legal basis. And this dog doesn't just bark, it bites. I have had to refer multiple colleagues to a lawyer to help them navigate this horror story. If I asked for a referal bonus, I would've been so rich right now. • Management likes to start new business that's bound to fail because of malpractice, hire a new director for the job and fire them again when it inevitably fails to produced the desired results and profit. Unrealistic projections regarding size of the business. This means that they always try to get like 5 new engineers each month, which happens sometimes, while 5 people leave that same month and thus never actually growing. • Raises are supposedly based on how well you're doing, however the most important thing is that the company is doing well because a percentage of the profit gets divided between employees. In the end everyone gets the exact same average appraisal. • Pay is really not that good although they pretend to be in the 75th percentile. I got a 20% gross pay increase when switching to a different consultancy and pretty sure I could earn more if I switch to a non-consultancy. • Not listening to employees' wishes regarding travel. The contract says 1 hour max but in practice they'll try to send you farther away. • They fired an employee on the last day of their probation period. Not because the person in question was bad, but because they didn't have the money. • Lying about size of the company. As long as I can remember they've said to have 175 employees and that number never seemed to change. • What I learnt from my experience at Topic is that you should not tell them at all that you're thinking of leaving because then they'll just make you leave when it's most convenient for them. However, when you don't tell them and just hand in your resignation letter they'll circumvent the mandatory period (end of next month) and still make you leave early without any compensation for the lost income. • "Family feeling" in the sense that you'll be shamed and deceived by the managers you trusted the most. • You'll get to learn about workplace politics in the sense that when you leave you know not to trust anyone and always put yourself first. It feels like coming out of an abusive relationship. • Nice snacks are gone.

    Verder lezen
    2 personen vonden deze review nuttig
  3. 3.0
    Huidige werknemer, meer dan 1 jaar

    Is fijne

    Jun 22, 2020 - Anonieme werknemer in Best
    Aanbevelen
    Directeur-goedkeuring
    Zakelijk vooruitzicht

    Pluspunten

    fijn mensen, summer bbq, kerst en Oude&Nieuwe borrels zijn goed, lease autos

    Minpunten

    salaris zijn niet zo marktconform

    Wees de eerste om deze review als nuttig te beoordelen
  4. 4.0
    Huidige werknemer

    Software designer

    Oct 4, 2019 - Anonieme werknemer 
    Aanbevelen
    Directeur-goedkeuring
    Zakelijk vooruitzicht

    Pluspunten

    Interessante opdrachten en een informele sfeer.

    Minpunten

    Beperkte mogelijkheid om domeinkennis te verdiepen.

    Wees de eerste om deze review als nuttig te beoordelen
  5. 4.0
    Huidige werknemer, meer dan 3 jaar

    Leuke projecten, moderne werkomgeving!

    Aug 30, 2018 - Anonieme werknemer 
    Aanbevelen
    Directeur-goedkeuring
    Zakelijk vooruitzicht

    Pluspunten

    Bij TOPIC is er veel diversiteit aan projecten, zowel intern als extern en van hardware en embedded tot en met cloud. Verder is de werkplek modern, licht en open met gym en tuin.

    Minpunten

    Met OV lastiger te bereiken.

    Wees de eerste om deze review als nuttig te beoordelen
  6. 1.0
    Voormalige werknemer, meer dan 1 jaar

    Slecht bedrijf

    Oct 16, 2019 - Hardware Engineer 
    Aanbevelen
    Directeur-goedkeuring
    Zakelijk vooruitzicht

    Pluspunten

    Sommige van de indoor projecten zijn interessant.

    Minpunten

    -Ze hebben niet veel klanten, ze huren ingenieurs gebaseerd op hun technische vaardigheden, plaatsen ze in een wachtruimte, en als ze voor hen geen geldige positie kunnen vinden worden ze bruut ontslagen. - Indoor projecten zijn bijna onmogelijk om in te geraken. - Gebrek aan eerlijkheid en transparantie. - Consultanten met een profiel X krijgen intakes in een heel ander veld Y, je kan weigeren om de intake te doen maar dat leidt uiteindelijk tot je ontslag indirect. - Het aanbod/salaris/hele pakket is best zielig vergeleken met de concurrentie.

    Verder lezen
    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    4 personen vonden deze review nuttig
  7. 3.0
    Huidige werknemer, meer dan 1 jaar

    Best oké

    Mar 12, 2019 - Software Engineer in Eindhoven
    Aanbevelen
    Directeur-goedkeuring
    Zakelijk vooruitzicht

    Pluspunten

    Het is een goede plek om te werken als je op zoek bent naar verschillende opdrachten tijdens je loopbaan. Je kan gemakkelijk van opdrachten wisselen als je niet tevreden bent met de huidige. Als je een goede manager hebt, ga je hier een goede tijd tegemoet.

    Minpunten

    Het salaris is niet marktconform. Salarisverhogingen zijn niet interessant.

    Verder lezen
    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    Wees de eerste om deze review als nuttig te beoordelen
  8. 4.0
    Voormalige werknemer, meer dan 3 jaar

    Bij Topic hangt er een fijne familiesfeer

    Oct 18, 2018 - Anonymous 
    Aanbevelen
    Directeur-goedkeuring
    Zakelijk vooruitzicht

    Pluspunten

    Topic is een geweldige plek om te werken als je houdt van flexibiliteit en dynamiek. Echt een heel fijne omgeving, er hangt een geweldige familiesfeer. Je kunt aan verschillende opdrachten werken en dingen leren op verschillende gebieden

    Minpunten

    Het salaris is niet supergoed; het ligt lager dan meestal wordt geboden in de huidige markt. Carrièregroei gaat gepaard met weinig verschil in salaris

    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    Wees de eerste om deze review als nuttig te beoordelen
Weergave: 1 - 8 van 8 reviews in het Nederlands

Loopbanen die populair zijn bij TOPIC-werkzoekenden

Embedded Software Engineer
VacaturesSalarissenSollicitatiegesprekken

Werkt u bij TOPIC? Deel uw ervaringen

TOPIC logo
of