Reviews van Talentus

(81 reviews in totaal)

Pieter Van Hemele

81% waardeert directeur

70% positieve zakelijke vooruitzichten

Talentus heeft een werknemersbeoordeling van 4,0 van 5 sterren, op basis van 81 bedrijfsreviews op Glassdoor. De meeste werknemers hebben het hier dus goed naar hun zin. De werknemersbeoordeling van Talentus is in lijn met het gemiddelde (binnen een standaardafwijking van 1) voor werkgevers in de bedrijfstak Management en consulting (3,7 sterren).

8 feb 2026

Toxische cultuur, vriendjespolitiek en enorm verloop

Pluspunten

Je krijgt een mooie wagen.

Minpunten

Talentus houdt naar buiten toe de schijn op van een warme en dynamische werkplek, maar de realiteit is compleet anders. Achter de façade heerst een cultuur die je alleen als toxisch kan omschrijven. Het personeelsverloop is enorm. Wie ook maar een beetje anders denkt dan de lijn die Talentus oplegt, wordt vroeg of laat aan de kant geschoven. Kritische stemmen worden niet gewaardeerd, maar gezien als een bedreiging. Mensen die hun eigen mening durven geven, krijgen subtiel of openlijk te horen dat ze geen plaats hebben binnen de organisatie. Hierdoor blijft enkel een kleine groep over die meedoet met het spel van vriendjespolitiek en schijn. Leidinggevenden misten de nodige skills om hun functie goed uit te voeren. In plaats van op te bouwen of te ondersteunen, werkten ze met angst en manipulatie. Veel hadden twee gezichten: vriendelijk naar boven en klanten toe, maar hard en kleinerend naar hun eigen team. Pestgedrag werd niet alleen getolereerd maar soms zelfs actief in stand gehouden. HR zou een veilige haven moeten zijn, maar was dat totaal niet. Je kon er met niets terecht: meldingen werden verdraaid, verhalen omgekeerd, en in plaats van bescherming kreeg je nog meer druk. Grensoverschrijdend gedrag naar het privéleven toe werd niet aangepakt, maar gebagatelliseerd. Daarbovenop was er een cultuur van geheimdoenerij. Medewerkers wisten soms weken op voorhand wie ontslagen zou worden, terwijl de betrokkenen zelf nog van niets op de hoogte waren. Dat ondermijnt elk gevoel van vertrouwen en maakt samenwerken ondraaglijk.

25 dec 2025

Pluspunten

Veel leermogelijkheden op elk niveau.

Minpunten

Geen belangrijke minpunten te benoemen

24 jun 2025

Pluspunten

- Open communicatie en werksfeer - Groeien op eigen tempo - Zeer fijne collega's - Geen onderlinge concurrentie - we zijn elkaars grootste supporter - Ik voel mij hier thuis - je mag hier echt jezelf zijn -Flexibiliteit is een gegeven van geven en krijgen hier

Minpunten

Geen minpunten. Er zullen altijd wel dagen zijn die minder fijn aanvoelen maar dat is overal zo

Reactie van Talentus
11mo
Deze review doet ons ontzettend plezier. Bedankt voor je oprechte en mooie woorden.
Weergave: 1 - 3 van 81 reviews

Glassdoor heeft 144 reviews over Talentus die anoniem zijn geplaatst door werknemers van Talentus. Lees reviews en beoordelingen van werknemers op Glassdoor om te beslissen of Talentus bij je past.