- hoge werkdruk: er is een personeelstekort waardoor de werkdruk wel zeer hoog ligt. dit zorgt ervoor dat je na verloop van tijd voelt dat je batterij leeg gaat
- wachtsysteem: het wachtsysteem op het OK is soms zeer amateuristisch: vermits het UZA zich opstelt als een centrum voor transplantaties zorgt dit er vaak voor dat diegene die van acht zijn de volgende dag niet aanwezig zijn doordat deze 's nachts hebben gewerkt. --> het tekort aan personeel zorgt ervoor dat de werkdruk voor de vroege shift weer verhoogt.
- takenpakket: het takenpakket voor de verpleegkundige op het OK worden steeds groter terwijl wij vaak ons werk al moeilijk rondkrijgen .
- 10u shiften: deze shiften zijn zeer asociaal vermits wij geregeld al een heleboel meer uren werken dan de voltijdse uren op ons contract(wat ik ook niet erg vindt), maar de verplichte lange shiften zijn een verplichte belasting die zeer oneerlijk en asociaal aanvoelt.
- vergoeding voor de 10u shiften: deze is zeer gering en weegt niet op tegen het negatieve gevoel deze shift u geeft