Veel reizen voor Field Service Engineers - werkgeversreview Field Service Engineer bij Atlas Copco Group

3,0
24 sep 2013

Pluspunten

Als Field Service Engineer was ik waarschijnlijk meer dan 70% van de tijd op reis. Ik reisde naar Portugal, Mexico, veel locaties in de VS en zou naar China en Rusland gaan voordat ik ontslag nam om andere kansen te benutten. Het loon was geweldig, bovenop de reiskosten.

Minpunten

Zoveel reizen, soms had je geen tijd om te ademen voordat je naar de volgende site ging. Het bedrijf maakte de overstap van JC Carter Pumps naar Atlas Copco, dus begon het bedrijf te bezuinigen. Het reisbeleid voor Field Service Representatives bleef ongewijzigd en daarin stond dat alle internationale reizen, of reizen langer dan 6 uur, in Business of First Class zullen plaatsvinden. Na 10 dagen in Portugal, waar ik meer dan 15 uur per dag werkte, veranderde het bedrijf mijn ticket naar Coach zonder mij hiervan op de hoogte te stellen (om $ 300 te besparen). Geen goede manier om je te bedanken voor een goed stuk werk, door je werknemer vast te houden in krappe reisarrangementen, vooral niet als ik binnen een paar dagen na terugkomst een ommekeer naar China zou maken. Voordat ik deel ging uitmaken van het Atlas Copco-team, reisde ik normaal in First Class voor mijn eigen dubbeltje, dus betaalde ik de $ 1200 om me weer in First Class te krijgen. Onnodig te zeggen dat ik de volgende dag dat ik terugkeerde ontslag nam om andere kansen na te jagen.

Ontdek andere reviews over Atlas Copco Group

27 apr 2026

Pluspunten

Good company, good culture overall

Minpunten

Pay could be less than the market, though not too low. Work life balance does cover some of that gap

2,0
23 mei 2026

Pluspunten

Coworkers are great Many problems so you stay busy as a CI person The people at the worker bee level are the only real pro

Minpunten

Managers are too “wise” You can’t change anything inside the ERP but they all want ERP changes (it’s bad you will get frustrated) Super decentralized meaning all building operate how they want to. They make it sound like a strength but it’s literally their biggest weakness. Managers do not understand processes USZ or the NSC in Charlotte has a serious issue of hiring people who are not qualified for manager roles as managers. Discrimination They care more about how you look and not so much about the work you produce