Pluspunten
Dataiku neemt indrukwekkende mensen aan. Ik vond veel intelligente, hardwerkende en zorgzame collega's met verschillende perspectieven, achtergronden en culturele verschillen.
Minpunten
In eerste instantie zul je denken dat het een geweldige plek is om te werken, en Dataiku zal hun talrijke werkplekonderscheidingen als bewijs aanwijzen; de waarheid is echter heel anders. Dataiku is een churn-machine voor medewerkers; weinig mensen blijven lang vanwege slecht management en gebrek aan vertrouwen. Er zijn veel groeimogelijkheden, maar helaas is niet gedefinieerd hoe iemand op de ladder kan groeien. Carrièreontwikkeling hangt af van in welke kliekjes je zit, zoals de middelbare school. Merrit of bekwaamheid zijn geen factoren in degenen die stijgen. Het is onwaarschijnlijk dat uw manager gekwalificeerd is om u te leiden. In mijn observaties waren degenen die promoties kregen onervaren en ontbrak het aan leiderschapsvaardigheden. Er bestaan geen trainingsprogramma's om toekomstige leiders te ontwikkelen. Als er zich problemen voordoen, verwacht dan niet dat uw manager er is om u te ondersteunen of te begeleiden. Uw manager zal uw probleem waarschijnlijk als een afleiding van hun dag beschouwen en u slecht beoordelen. Een slechte manager is de nummer 1 reden waarom mensen vertrekken, en Dataiku heeft er veel. De ervaringen van iedereen kunnen verschillen; dit is echter een veelvoorkomend thema in de Amerikaanse Dataiku-organisatie. Als ik het had geweten, was ik daar blijven werken. Overweeg andere opties voordat u bij Dataiku gaat werken.