employer cover photo
employer logo
employer logo

Engineering Software and Network Services

Is dit jouw bedrijf?

Geweldig bedrijf, behalve het nepotisme - werkgeversreview Programma-analist bij Engineering Software and Network Services

19 okt 2017

Pluspunten

De voordelen zijn onovertroffen. Collega's van andere contractanten waren altijd onder de indruk van de uitgebreide dekking en extra voordelen die ik bij ESNS had. Mijn reiskosten werden vergoed, ik had een uitstekende verzekering en de jaarlijkse bonussen waren vrijwel gegarandeerd. De manier waarop dit bedrijf met geld smijt, was verbijsterend.

Minpunten

Ondanks beloftes van het tegendeel is er weinig ruimte voor groei. Het hogere management bestaat volledig uit familieleden van de CEO. Dat is niet per se een probleem, maar het vormt wel een groot probleem wanneer het wijdverbreide nepotisme loyale werknemers ervan weerhoudt om kansen te grijpen op managementniveau. Vooral wanneer die familieleden niet per se de juiste mensen voor de functie zijn. Bovendien zocht ESNS niet agressief naar contracten toen ik er werkte. In plaats daarvan vertrouwde het management op de successen van eerdere relaties ("het gaat er niet om wat je weet, maar wie je kent") om opdrachten binnen te halen. Daar zit een kern van waarheid in, maar niet wanneer het gaat om overheidsopdrachten. Ik heb ESNS veel contracten zien verliezen door deze manier van denken.

Ontdek andere reviews over Engineering Software and Network Services

18 feb 2014

Pluspunten

ESNS is een adviesbureau. Het bedrijf betaalt de consultant altijd op tijd en ondersteunt het werk van de consultant.

Minpunten

Als het project is beëindigd, moet u mogelijk zelf werk vinden.

1,0
11 jun 2025

Pluspunten

Ze zijn van 52 werknemers op hun hoogtepunt naar minder dan 20 gegaan, dankzij slecht leiderschap. Dus een flink aantal mensen heeft zichzelf gered.

Minpunten

Ik en verschillende huidige en voormalige medewerkers maken ons ernstige zorgen over de interne bedrijfsvoering. Vanuit mijn ervaring en gesprekken met anderen ben ik van mening dat systematische corruptie, oneerlijke behandeling van werknemers en het volledig ontbreken van een HR-afdeling hebben geleid tot een toxische en ongereguleerde werkomgeving. Verschillende collega's, waaronder ikzelf, zijn onterecht ontslagen of hebben te maken gehad met represailles nadat ze hun zorgen over de managementpraktijken hadden geuit. Alle leidinggevenden zijn familie van elkaar. WERK HIER NIET!