Teleurstellend - werkgeversreview Anoniem bij Etex

1,0
25 mrt 2014

Pluspunten

Groot bedrijf met contant geld op de bank vanwege de rijke eigenaren (een multinational). Was vroeger eigendom van Lafarge en werd geëxploiteerd door hen (de "goede oude tijd"). Goed product dat zichzelf verkoopt tegen een hoge prijs. Geen probleem om te voldoen aan hun loonverplichtingen (hoewel ze altijd je overuren lijken te verprutsen).

Minpunten

Ze weten hoe ze toptalent kunnen aantrekken (praat over een goed gevecht, beloof je de aarde, de maan en de sterren, etc.), maar kunnen ze gewoon niet vasthouden. Ze zeggen dat ze de beste mensen voor de baan willen, maar negeren, frustreren, ondermijnen en demotiveren ze tot ze vertrekken. Het dode hout dat de leiding blijft houden, doodt het bedrijf. Er vinden meer vergaderingen plaats dan je zou geloven. Er wordt nooit iets zinvols bereikt. Het is een 'angst- en schuldcultuur', met overbetaalde en luie senior managers, die zich nergens om bekommeren behalve om zichzelf, die gewoonweg genoeg schijnbare activiteit in stand houden om hun vette cheques binnen te harken, terwijl ze zo weinig mogelijk doen. Kortzichtige managementstijl. Het moreel is zo goed als onbestaand. Een recente enquête van het type Best Companies was ronduit verpletterend en heeft het management in een constante staat van ontkenning en dissociatie in de doofpot gestopt. Het pesten van Senior Managers brengt HR ertoe om het personeel (als een controle door angstmechanisme) dat niet kan omgaan met de steeds toenemende en vaak onrealistische werklast te disciplineren, voornamelijk als gevolg van de steeds toenemende delegatie door luie Managers die koffie/thee zitten te drinken, opgehaald door boodschappenjongens/meisjes, terwijl ze orders uitschreeuwen, vol van hun eigen belang, Het is de verdienste van het harde werk, de ideeën en inspanningen van minder personeel, terwijl ze op het web surfen, naar sport kijken, e-mails lezen, internetvideo's bekijken, vakanties boeken en door de schermen bladeren en papier schuiven en doen alsof ze 'werken' als ze worden gezien. Iedereen met een vonk raakt gedesillusioneerd en gaat onvermijdelijk weg. We zagen een aantal uitstekende mensen die uitstekend in dienst waren, slim, toegewijd en hardwerkend, erg goed in hun werk waren en goed met mensen konden opschieten, etc., positief en gemotiveerd aankomen en gedesillusioneerd en negatief weggaan. Onderzoek zelf het hoge verloop op nieuwe medewerkers, dat zegt alles. Velen keren terug naar hun voormalige werkgevers (net als ik), en vertrekken over het algemeen niet lang nadat ze hun proeftijd met succes hebben afgerond. Dit zijn uitstekende mensen die onder slecht management werken en geen positieve reden meer zien om te blijven. Siniat is een Space Shuttle die wordt bestuurd door apen. NB: Het lijkt erop dat ze hun leveranciers met eenzelfde soort walging behandelen.

Ontdek andere reviews over Etex

28 okt 2024

Pluspunten

they take care of their employees

Minpunten

ongoing restructuring of operations team

1,0
15 aug 2025

Pluspunten

I'd genuinely struggle to tell you. Anything I thought was good going in quickly ebbed away. I had other offers but I thought this place would have a decent culture (even though the pay was a bit naff) and opportunities to grow - how wrong I was!

Minpunten

The job you will do will not be the job advertised to you advertised There is a clock and dagger culture, with lots of backstabbing HR pull the strings of the managers, as opposed to managers being empowered to lead but ironically the HR team doesn't understand basic employment law There are ridiculous layers of bureaucracy, meaning lots of talk and meetings, but little action