Een lopende band voor burn-out, geen carrière - werkgeversreview Software Engineer bij European Dynamics

1,0
3 mei 2025

Pluspunten

Ze betalen hun salarissen op tijd. Soms was thuiswerken mogelijk.

Minpunten

Mentaal toxische omgeving: Het management geeft helemaal niets om ontwikkelaars. Er is geen feedbackloop, geen waardering en al helemaal geen salarisverhogingen. Mensen worden behandeld als resources, niet als professionals. Overwerk is genormaliseerd en illegaal: verwacht minstens 9 uur per dag te werken, soms meer, zonder overurenvergoeding. Er is constante druk om snel te leveren, zelfs als de codebase kapot is en er geen tools zijn om je te helpen slagen. Geen engineeringpraktijken: Geen testpiramide, geen echte codereviews, verouderde en monolithische architectuur. Het motto is: doe het gewoon, hoe slecht het ook is. Junior-zwaar, senior-licht: De meeste teams zijn gebouwd met junior ontwikkelaars zonder mentorschap. Je zit vast of wordt gebruikt tot je vertrekt. Promoties? Niet-bestaand. Salarisverhogingen? Die heb ik al jaren niet meer gezien. HR-waarschuwingssignalen: Je wordt gevraagd om een concurrentiebeding en geheimhoudingsverklaring te ondertekenen bij vertrek. Sommige beoordelingen hier voelen overduidelijk nep of geforceerd aan – waarschijnlijk geschreven onder druk, wat veel zegt. Geen cultuur, geen ondersteuning: Iedereen redt zich op zijn eigen manier. De omgeving bevordert stille paniek: mensen vertrekken in stilte en niemand vraagt waarom.

Ontdek andere reviews over European Dynamics

31 okt 2022

Pluspunten

No work life balance only for starters

Minpunten

Good job for starters ED

3,0
18 jul 2025

Pluspunten

good company with good salary

Minpunten

they didn't give more opportunities