Deze baan zal je leven opeten - pas op - werkgeversreview Manufacturing Associate bij Freudenberg Group

2,0
22 jul 2021

Pluspunten

Het goede: bijna iedereen is aardig en het is heel gemakkelijk om werkvrienden te maken. De machines zijn eenvoudig te bedienen. Op feestdagen wordt er gezorgd voor eten en spelletjes. Het loon is redelijk goed voor wat het werk inhoudt.

Minpunten

Het slechte: ik kreeg tegenstrijdige informatie te horen over de lengte van de shift bij het starten. In het begin kreeg ik te horen dat er 4x10 ploegendiensten waren, geen vrijdagen. Toen kreeg ik te horen van incidenteel overwerk, en dat werd VERPLICHT overwerk. Er wordt nu 4x12 gewerkt en er is niet genoeg tijd na het werk om naar huis te gaan, tot rust te komen en goed te slapen voor de volgende nacht. Drama tiert welig door de linies. Collega's willen soms hun werk op je afschuiven/beweren dat het niet hun taak is om iets kleins te repareren. De lijn wordt NIET afgesloten als meerdere collega's covid krijgen. Het management blijft productiedoelpalen verplaatsen. De omzet is extreem hoog. Weinig mogelijkheden voor opwaartse mobiliteit.

Ontdek andere reviews over Freudenberg Group

28 mei 2026

Pluspunten

Great Atmosphere, solid co-workers, and decent pay

Minpunten

Not maintaining the data in the system, no uniform decisions, no common knowledge

2,0
30 apr 2026

Pluspunten

Stable company with broad global reach. Front office jobs not demanding, hybrid schedules and low expectations lead most to be 30-35 hr weeks.

Minpunten

At first this looks like a positive: you’ll notice that many employees have tenures of 15,20, 30 years. But that leads to a lot of group think and insular behaviors. They actually have a common statement among employees - “you’re not a Freudenberger unless you’ve been here 10 years.” Not exactly a welcoming statement to new employees. If you’d like to have your input and thoughts ignored for a decade, this is the place for you. Convinced they have great technologies, but in market terms, average technology at best. Horrific infighting between divisions. Management meetings resemble Klukluxclan meetings in terms of diversity. Pay scales below market, 401k match very weak