3,0
10 sep 2024
Voormalige werknemer
Hollywood, FL
Pluspunten
The pay was okay and liveable
Minpunten
A lot of work to be done
Pluspunten
The pay was okay and liveable
Minpunten
A lot of work to be done
Pluspunten
Good place to work thumbs up
Minpunten
Can be boring at times
Pluspunten
De meeste mensen zijn aardig en ze houden veel bedrijfsfeestjes. Als je een beetje sociaal bent, pas je hier vast goed tussen.
Minpunten
Dit bedrijf is gek op het overhoophalen van taakverdelingen. Tijdens mijn verblijf bij HMB heb ik 9 bazen gehad en meestal 3 of 4 mensen waaraan ik rapporteerde. Met 9 bazen krijg je nooit de tijd om gewend te raken, want zodra je ergens aan gewend bent, komt er een nieuwe baas die het anders wil. Als je naar meerdere mensen moet rapporten, is het ook meestal zo dat eentje de rest tegenspreekt. Als je je aanmeldt voor een baan die niet met programmeren of administratief werk te maken heeft, zul je aan de kant worden gedrukt door de mensen hogerop, want jouw werk doet hen niks. Het is je functietitel die alles bepaalt: als je een Senior Consultant bent of daaronder, zul je hard moeten werken om gehoord te worden, zelfs als je idee goed is. Veel succes ook om daar ooit te geraken: sommige mensen krijgen meteen promotie, anderen moeten er 3 jaar op wachten. De Sales-afdeling bepaalt je toekomst. Als Sales er niet in slaagt een project of service voor jouw afdeling te verkopen, krijgen de consultants de volle laag. Maar Sales zal ook nooit training krijgen over de services en/of hardware die ze verkopen. Uiteindelijk draai je zo zelf op voor hun werk, zonder dat je daar commissie voor krijgt.