Engineer = / = Technicus. Herstel uw beheer. Stop met denken dat onderbezetting een goed idee is. - werkgeversreview Technisch leider van de site bij IBA

2,0
16 nov 2018

Pluspunten

Fatsoenlijke baan op instapniveau Collega's zijn erg vriendelijk en behulpzaam Reismogelijkheden Ze betalen je (nauwelijks)

Minpunten

Stel je voor dat je niet weet hoe je moet zwemmen en in het diepe wordt gegooid. Er wordt van je verwacht dat je tegelijkertijd een olympische zwemmer, badmeester en zwembadtechnicus bent ... en het water is extreem vuil. Zo voelt het om bij IBA te werken in een leidinggevende rol (geen management). IBA heeft het uitstekende idee om hun teams weinig middelen ter beschikking te stellen, die de ruggengraat vormen van hun medisch behandelcentrum en wat de sites daadwerkelijk op de been houdt. IBA heeft deze grootse visie van een operator-loos systeem, maar in plaats van het systeem te verbeteren om geen operators te garanderen, verkleinen ze gewoon de teams. Ik heb geen tijd of personeel om onderhoudstaken uit te voeren en bovendien heb ik al meer dan een jaar geen sitebeheerder gehad om de inventaris en andere administratieve activiteiten af te handelen. Er werd van mij verwacht dat ik mijn leidende rol vervulde, een operator en een admin zou zijn voor wat ik beschouw als een miezerig salaris. Bovendien heeft het management me ongunstig beoordeeld omdat ik niet elke taak zo efficiënt kan uitvoeren als ze willen, en het heeft me verteld dat ik extra uren zou moeten werken om 'mezelf als leider te bewijzen'. Ik moest ook met bijna een half team werken omdat de helft stopte omdat ik oneerlijk werd behandeld. (Ik kan het ze niet kwalijk nemen) Het management had bijna 5 maanden nodig om meer teamleden in dienst te nemen, omdat ze reclame maken voor een technische rol over wat een operator eigenlijk is - EEN TECHNICUS. UW INGENIEURS ZIJN GEEN INGENIEUR. ZIJ ZIJN TECHNICI. Ik weet niet zeker hoe vaak ik dit tegen het management heb gezegd om het weg te poetsen, omdat mijn stem als leider ernstig wordt ondermijnd. Ik ben niet de enige.

Ontdek andere reviews over IBA

15 apr 2026

Pluspunten

Good co-workers and colleauges. Sometimes interesting challenges.

Minpunten

Limited mobility from position to position.

2,0
27 jan 2026

Pluspunten

Great technologies, Save life. Overall, European company normally does not treat the US employee as the same.

Minpunten

Poor management, Shift can be changed with prior planning. Service Engineers must take a many difference hats. Identify your potential before apply this type of job after graduated. Seems that you don't learn anything after you took your advance operator. However if you know the full knowledge of the Proton B1 or B1+, then you are not using outside of IBA to enhance your career.