Een bedrijf met een ziel (locatie Atlanta, hoofdkantoor) - werkgeversreview Anonieme werknemer bij Interface

8 aug 2018

Pluspunten

De missie. Alles wat Interface doet vindt terugslag in de missie, en we zijn enorm gefocust op onze missie om de industrie te leiden en zorg te dragen voor de wereld (duurzaamheid, en met industrieën te delen hoe wij zo duurzaam kunnen zijn en hen te helpen dat ook te worden). Interface is onbeschaamd gepassioneerd hierover, en dit is wat het werken hier zo cool maakt. Ik vind het geweldig dat Interface het gevoel heeft samen met een groep rebellen aan een missie te werken, en ze zijn niet bang om ervoor te gaan! Voor een simpele lijst van voordelen: - De missie – wat we ook nodig hebben om de missie in werking te laten treden, zullen we aanwenden - Veel dienstverbanden – de mensen zijn goed in en gepassioneerd over hun werk - Grote groepen nieuwe mensen – terwijl aan de ene kant mensen met pensioen gaan hebben we een gezonde hoeveelheid ZEER GETALENTEERDE nieuwe mensen die binnenkomen, wat voor veel positiviteit heeft gezorgd - Innoverende gedachten en ideeën – een van onze waarden is letterlijk 'Ontwerp een betere manier' - We werken hard maar worden daar ook voor beloond – niet enkel in termen van voordelen/compensaties, maar ook in de kleine dingen zoals 2 uur eerder naar huis mogen op vrijdag omdat de bedrijfsdoelen behaald werden of omdat hard werk werd verricht richting het voltooien daarvan - Hoge mate van discretie van de manager Het meest opwindende voordeel van het werken bij Interface op het moment is hoeveel verandering er gaande is. Het bouwen aan het nieuwe, innovatieve hoofdkantoor in Atlanta wordt afgerond (innovatief in technologie, ontwerp en werkomgeving). Ik hoop dat dit gebouw een aantal van onze 'rigide' werknemers uit hun comfortzone zal trekken en de cultuurverschuivingen zal doorzetten. Er is zoveel verandering gaande dat ik er een roman over zou kunnen schrijven, maar het is allemaal ten gunste van verbetering.

Minpunten

De nadelen bij Interface zijn vergelijkbaar met die van de meeste bedrijven, maar gelukkig niet zo drastisch als bij andere organisaties. Nadelen: - Missiefocus – als het niet in lijn ligt met de missie gebeurt het NIET - Veel dienstverbanden – vaste aanstellingen zijn natuurlijk fantastisch, maar sommige mensen zitten hier simpelweg omdat ze hier altijd al zijn geweest, ondanks dat ze wellicht niet de beste bijdragen leveren. Er zijn ook veel mensen die rigide zijn in hun opvattingen. We nemen een beetje een botsing van culturen waar tussen de oude en nieuwe school – maar ik denk dat de nieuwe school aan het winnen is! - Managerdiscretie – het varieert STERK op basis van locatie, functie en verwachtingen o.b.v. het verleden. Het kan frustrerend zijn om bepaalde teams drie dagen vanuit huis te zien werken zonder enig probleem, terwijl andere teams dat helemaal niet mogen tenzij ze een afspraak hebben o.i.d. Wanneer ik zeg dat er veel van je manager afhangt, dan meen ik dat ook. Wat het ook waard is om te benoemen is dat het werken in het hoofdkantoor in Atlanta zeer sterk verschilt van dat bij de locaties van La Grange of Acworth. Ze hebben allemaal elementen van hun eigen cultuur, en ik kan alleen spreken over de omgeving op de locatie in Atlanta.

Reactie van Interface
7y
Heel erg bedankt dat je de tijd hebt genomen om feedback te geven! We waarderen het enorm en zullen dit intern blijven delen. Ik vind het geweldig dat onze missie zo'n sterk pak is voor medewerkers en waardeer altijd constructieve feedback zodat we continu verbeteringen kunnen aanbrengen!

Ontdek andere reviews over Interface

7 jun 2026

Pluspunten

Extremely good training process, patience for learning curve, supportive team and manager.

Minpunten

None at this time to review.

2,0
27 mei 2026

Pluspunten

Interface attracts genuinely talented, passionate people, my colleagues were some of the most skilled and inspiring professionals I've worked alongside. The company's sustainability legacy and mission, rooted in Ray Anderson's vision, is real and meaningful. The benefits and compensation are good, and the work itself can be rewarding and creatively fulfilling.

Minpunten

The culture is politically charged and performative. Optics matter more than genuine contribution, which takes a real toll on professional confidence. There are unwritten rules about how to behave and who you can speak to, and breaking them carries consequences. New hires are expected to be fully up and running within 1-3 months, which sets people up to fail in an already punishing environment. Work-life balance is poor, with a do-or-die intensity that feels disproportionate for a marketing setting. Career growth is largely an illusion. Roles lack defined upward paths, and the professional development offerings, including outside experts brought in for employee growth, did not deliver meaningful value.