Stay away if you are non-dutch. - werkgeversreview Anonieme werknemer bij MVRDV

9 feb 2022

Pluspunten

Leuke ervaring om een internationaal bedrijf in actie te zien. Kans voor pas afgestudeerden. Maar ga alsjeblieft meteen weg voordat je gedemotiveerd raakt (kan erg demotiverend en beledigend voor je zijn)

Minpunten

MVRDV's sterke hiërarchie in groeistructuur, waardesysteem en gebruik van junior/stagiaires en internationals. Nederlands > Nederlands > Nederlands> EU Wit > Overig wit > Aziaten/ gekleurd. Dit hangt af van afdelingen die doorlopen, ik heb mensen zien komen en gaan, geschreeuwd, lastiggevallen, ontslagen en gescheiden in deze volgorde. Bijna vijf jaar nu bij MVRDV; hier kun je op rekenen :). Veel zichzelf respecterende buitenlanders vertrekken zelf - anderen worden ontslagen. Voel je dus niet kleinhartig bij je vertrek. Voor buitenlanders is hun nationaliteit en taal van groot voordeel - dus worden ze behandeld, aangenomen of ontslagen en worden vaste contracten daar sterk op gebaseerd.

Ontdek andere reviews over MVRDV

7 jun 2022

Pluspunten

Playful and chill working environment and a lot of off-work activities. Easy to hang out and make connections with other interns.

Minpunten

Doing a lot of competitions which normally have very tight and intense schedules. 600euro/month...

3,0
20 dec 2025

Pluspunten

- Interesting projects and great designs

Minpunten

- Bad management - Micro management - Game of power everywhere - Bad division of work - Promotions requirements are not clear