Degelijke werkgever, maar erg bureaucratisch - werkgeversreview Junior technisch adviseur bij Movares

3,0
6 jun 2023

Pluspunten

2 dagen thuiswerken op woensdag en vrijdag is prettig. Daarnaast zijn er tal aan opleidingen om te volgen, al zijn deze niet enorm leerzaam al zeg ik het zelf. Het bedrijf doet enorm gevarieerd werk op heel veel verschillende afdelingen. Hierdoor is voor iedereen wat te vinden, mits je goed bij "het wereldje" van werken voor overheden, gemeentes, prorail en rijkswaterstaat past. Daarnaast degelijke secundaire arbeidsvoorwaarden; veel vakantiedagen, winstuitkering, IKB, bedrijfs OV (prive reizen worden ingehouden op loon. Woon-werk krijg je vergoed)

Minpunten

Heel bureaucratisch. Je denkt lekker technisch te kunnen gaan ontwerpen, maar je bent eigenlijk alleen maar bezig met verslaglegging, rapporten schrijven, mailtjes beantwoorden, etc. Alle écht technisch inhoudelijke taken (tekenen, componentkeuze, etc. etc.) komen niet bij jou, maar bij de aannemer terecht. Je vangt alleen de (in mijn ogen) "saaie" taken af. Ze hebben dan ook geen eigen werkplaats of iets dergelijks. Geen eigen bus met monteurs, geen gereedschap, geen industriële programmeersoftware, niks. Het is wel degelijk volledig een kantoorbaan. Je gaat hooguit eens per 3 tot 6 maanden naar buiten voor bijvoorbeeld inspecties, of toezicht wanneer installaties in bedrijf worden gebracht. Het loon is daarnaast erg laag voor starters/junioren. Zelfs al ben je HBO opgeleid in de technische sector, dan krijg je nog steeds minder dan 3000 bruto per maand. Op elke andere plek kan je tussen de 3200 en 4000 vangen. Er is weinig ruimte voor innovatie. Het is een trage sector, en de senioren zijn niet altijd even enthousiast over nieuwe technieken. Als je een goed idee hebt en wilt doorvoeren in bedrijf: succes. Velen hier binnen proberen dit al jaren, en hebben dat opgegeven. Het is best een verouderde management structuur.

Ontdek andere reviews over Movares

18 apr 2024

Pluspunten

Flexibele employer that delivers great quality

Minpunten

Only active in electrical engineering in the field of energy

8 feb 2021

Pluspunten

Friendly work environment; Good work/life balance; Committed to environmental sustainability.

Minpunten

Sometimes too sluggish with opportunities; Some people are not suited for their position but stay in it anyway.