Gaat slechter worden voordat het beter wordt, als dat ooit gebeurd. - werkgeversreview Anoniem bij Panasonic

2,0
3 jun 2019

Pluspunten

Ik denk niet dat die er zijn als je een ervaren professional bent die gewend is om ook zo behandeld te worden. De laatste jaren zijn een echte eyeopener geweest. De simpelste dingen zoals het verschaffen van parkeerplaatsen, toiletten, fatsoenlijke werkplekken, vergaderruimtes, kan PAC niet eens goed doen of überhaupt dichtbij komen. Doorsnee 401k pensioenplan, medische vergoeding is niet geweldig, compensatie is echt laag en dat weten ze, maar om een of andere reden denken dat ze een werkgever van hoog niveau te zijn waar mensen voor in de rij staan (net afgestudeerden misschien). Bonus hangt volledig van je manager af en heeft een nieuw dieptepunt bereikt, dus nul zekerheid dat je er een krijgt en mijn voorspelling is van niet. Kijk naar je werkomgeving voordat je tekent, vraag waar je komt te zitten, hoe een typische dag eruit zou zien, controleer de parkeerplaatsen, toiletten, etc... het is grappig, dat dit de dingen (basis) zijn waar ik over moet schrijven. De mensen die het bedrijf hebben gemaakt, dat zijn de experts en de pro's voor het bedrijf ik heb maar één keer met zo'n slimme mensen gewerkt. Ik vraag me ook wel eens af hoe mensen die zo slim zijn, met de omstandigheden bij PAC om kunnen gaan. Ik maak geen grapje als ik zeg dat gevangenen meer ruimte en privacy hebben.

Minpunten

Management - Uitvoerenden, normaal zitten er 7 lagen management boven de daadwerkelijke IC's. Naleving van regels werkomstandigheden (werkplekken met bankjes om te lunchen, minimale vergaderruimtes) je hebt geluk om hier mentaal te werken. Afzonderlijke eilandjes binnen het bedrijf, nog meer eilandjes. Extreem personeelsverloop met ontslagen die nog zullen komen, misschien zelfs nu als je de vacature voor een HR-expert omtrent de omgang met ontslagen moet geloven, hoewel ze die vacature waarschijnlijk verkeerd geformuleerd hebben volgens personeelszaken. Typisch antwoord op vragen van alle kanten (door de jaren heen) is "we zijn het aan het onderzoeken, en kijken ernaar... al jaren onderzoeken en kijken ze ernaar." Nooit iets gedaan. Ik weet niet eens zeker of ze de waterfilters in de koelkast hebben vervangen. pauzeruimtes en faciliteiten zijn een grap. Doorsnee wachttijden voor een grote boodschap zijn slecht omdat er maar 4 toiletten per gebouw zijn met honderden werknemers. Niet ongewoon om van de campus af te gaan om een toilet van een fastfood plek te gebruiken in Lake Forest. Geen beleid omtrent thuis werken en ze zijn er zelfs behoorlijk op tegen.

Ontdek andere reviews over Panasonic

26 mrt 2026

Pluspunten

Learning opportuntiies and lots of growth within

Minpunten

Night shift, long hour, working on feet a lot

2 jun 2026

Pluspunten

Good Company to work but depends upon the tem

Minpunten

Growth is limited after a certain level for IC's