Niet meedoen - werkgeversreview Front End Developer bij RBC

8 jul 2025

Pluspunten

Feedback? Oh, je bedoelt die generieke e-mail die ze naar iedereen kopiëren en plakken. Echt inspirerende inzichten, vreemde uren en data van sollicitatiegesprekken. Transparantie is de sleutel... ergens anders. Bij RBC blijf je maar gissen wat er misging, wat er goed ging, of dat iemand je cv überhaupt heeft gelezen. Een dynamische omgeving! Vooral als het gaat om hoe snel je van "topkandidaat" naar "we hebben besloten een andere richting in te slaan" gaat. Diversiteit aan ervaring gegarandeerd - elke kandidaat krijgt een unieke versie van dezelfde vage, robotachtige afwijzing. Waardeert je tijd echt... zolang het maar onbetaald is, niet wordt erkend en eindigt in radiostilte. Carrièregroeimogelijkheden - als je een goochelaar bent die hun proces, cultuur of communicatiestijl kan doorgronden. Samenwerking op zijn best - behalve als het om recruitment gaat, waar stilte de luidste boodschap is.

Minpunten

Ik wilde graag wat eerlijke feedback delen over mijn recente sollicitatiegesprek bij RBC Corporate Banking. Helaas was het teleurstellend en frustrerend. Ondanks meerdere sollicitatiegesprekken kreeg ik geen duidelijke of constructieve feedback. De communicatie voelde generiek en onpersoonlijk aan, wat vragen opriep over hoe serieus kandidaten worden beoordeeld. Het wekte de indruk van een ongeorganiseerd of misschien wel oneerlijk proces, wat verrassend is voor een bedrijf met de reputatie van RBC. Ik heb veel tijd en moeite gestoken in de voorbereiding op de gesprekken en het is ontmoedigend om te ervaren dat het proces niet transparant en eerlijk was. Op basis van deze ervaring zou ik RBC niet aan anderen aanbevelen als werkgever. Ik hoop dat deze feedback serieus wordt genomen om de ervaring voor toekomstige kandidaten te verbeteren.

Ontdek andere reviews over RBC

9 jun 2026

Pluspunten

Opportunities to work on enterprise-scale systems with modern tooling and automation initiatives. Excellent collaboration between infrastructure and incident management teams; vendor coordination is efficient. Competitive compensation and benefits package, including solid health coverage and retirement matching.

Minpunten

Workload spikes during major incidents can challenge work-life balance, especially when on-call.

3,0
18 jun 2026

Pluspunten

Een stabiele balans tussen werk en privé. De bedrijfscultuur is fantastisch, het is heel prettig om met complexe managementstructuren en managers samen te werken. Ze staan open voor groei en ontwikkeling, ook in de omgang met klanten.

Minpunten

Er is weinig ruimte voor groei, tenzij je met die verwachting binnenkomt. Je kunt heel gemakkelijk in deze rol vast komen te zitten, omdat je salaris langzaam stijgt terwijl je functietitel grotendeels hetzelfde blijft. Promoties en salarisverhogingen voor medewerkers worden zelden toegekend en vereisen veel overredingskracht om ze te krijgen.