SCW Systems: Rewarding Journey in Sustainability Innovation - werkgeversreview Production Specialist bij SCW Systems

5 okt 2025

Pluspunten

A Supportive and Innovative Workplace

Minpunten

Positive outlook occasionally demands quick adaptations

7mo
Thank you for your positive review! We’re proud that you experience our culture as both innovative and supportive. Agility is part of our journey toward lasting sustainable impact.

Ontdek andere reviews over SCW Systems

1,0
27 nov 2024

Pluspunten

Het enige positieve aan dit bedrijf zijn de collega's.

Minpunten

Werken voor dit bedrijf was een ongelooflijk frustrerende, stressvolle en ontmoedigende ervaring. Het kernprobleem ligt in het flagrante gebrek aan respect en consideratie voor werknemers. Veel mensen opereren op de rand van een burn-out vanwege de overweldigende werklast en slechte werkomstandigheden. De vaardigheden van werknemers worden ondergewaardeerd en beslissingen worden vaak willekeurig genomen, met plotselinge ontslagen zonder voorafgaande kennisgeving of uitleg. Het management is een ramp. Managers zijn hopeloos onervaren en ongekwalificeerd, en missen vaak zowel de opleiding als de training die nodig zijn om teams effectief te leiden. Dit heeft geresulteerd in jaren van vastgelopen projecten en een algemeen gebrek aan richting binnen het bedrijf. Als het gaat om veiligheid op de werkplek, worden normen vaak verwaarloosd, wat bijdraagt aan het algehele gevoel van desorganisatie en chaos. De behandeling van onderzoekers is bijzonder afschuwelijk. Ze worden niet beschouwd als professionals of gewaardeerde bijdragers aan wetenschappelijke vooruitgang, maar eerder als louter uitvoerders van de orders van een CTO die geen formele achtergrond in de wetenschap heeft. Deze aanpak onderdrukt creativiteit, initiatief en elk gevoel van doelgerichtheid, waardoor het onmogelijk is om je professioneel vervuld te voelen. Kortom, de bedrijfscultuur is giftig en de omgeving is zo disfunctioneel dat het vrijwel onmogelijk is om hier betekenis of voldoening te vinden in het werken. Dit is de laatste plek waar iemand zou moeten overwegen om te werken.

8mo
Bedankt dat je je ervaring met ons hebt gedeeld. Het spijt ons dat je het werk als frustrerend hebt ervaren, maar we zijn blij dat de samenwerking met collega’s positief werd ervaren. Dat is iets waar we trots op zijn. Bij SCW Systems zetten we ons in voor een respectvolle, ondersteunende en veilige werkomgeving. We hebben structurele momenten voor feedback en ontwikkeling, zoals proeftijd- en 30-/90-dagen gesprekken, en per divisie is een People Lead beschikbaar voor persoonlijke ondersteuning. We moedigen medewerkers aan om vragen of zorgen te delen, zodat we samen oplossingen kunnen vinden. Feedback zoals deze helpt ons te verbeteren en onze teams beter te ondersteunen. We blijven ons inzetten voor een omgeving waarin iedereen zich gehoord, gewaardeerd en gestimuleerd voelt om het beste uit zichzelf te halen.
18 sep 2025

Pluspunten

SCW Systems is een innovatieve organisatie waar écht impact maken centraal staat. Wat ik erg waardeer is de goede balans tussen de technische kant (engineers) en de meer strategisch/organisatorische kant van het bedrijf. Je werkt samen met slimme en gemotiveerde collega’s die allemaal bijdragen aan een groter doel.

Minpunten

Omdat SCW een scale-up is, moet je flexibel zijn en soms schakelen als er een koerswijziging/pivot nodig is. Voor mij hoort dat bij de energie en dynamiek van een groeiend bedrijf, maar wie liever een heel stabiele baan zoekt met een volledig vastomlijnde rol kan dit misschien minder passend vinden.

8mo
Wat mooi om te lezen. Dank je wel voor je review en je bijdrage aan onze missie! We zijn erg trots op het team en de balans tussen innovatie, impact en samenwerking die je beschrijft. De dynamiek van onze scale-up brengt inderdaad beweging met zich mee, en juist dat maakt het zo waardevol om samen te blijven groeien.