Niet de beste, maar ook niet de slechtste baan - werkgeversreview winkelassistent bij Toolstation

3,0
19 sep 2025

Pluspunten

1. Een redelijk hecht team. Iedereen is erg behulpzaam, gastvrij en open. Dit is de enige reden waarom ik bij Toolstation zou blijven werken. 2. De radio zorgt altijd voor een goede sfeer op het werk, vooral in de wintermaanden. Klanten zijn er ook dol op! (Totdat het management onlangs een vreselijke beslissing nam en de radio afschafte) 3. Kortingskaart 4. Betaalde training 5. Een goede mogelijkheid voor studenten om de kneepjes van het vak te leren. 6. Soms ontmoet je die ene of drie geweldige klanten die je als een goede vriend of familielid behandelen. Die momenten zijn altijd bijzonder.

Minpunten

1. Het Thrive-websysteem/de Thrive-app is waardeloos om te gebruiken voor training. 2. Soms twijfelachtige aanwervingen. Sommige collega's en leidinggevenden zijn bijna psychotisch/psychisch ziek. Ik heb te veel gevallen gezien van collega's en leidinggevenden die publiekelijk instortten voor de klanten. 3. Te veel nadruk op het overtuigen van klanten om zich te registreren of een account te gebruiken. De manager dreigt met disciplinaire maatregelen als je te veel anonieme klanten krijgt. Het management van Toolstation lijkt basistoestemming niet te begrijpen en zal je dwingen om klanten te overtuigen een account te registreren om een aankoop te doen. 4. Ontmoedigd of berispt om tijdens het werk te gaan zitten. Soms word je zelfs al terechtgewezen als je alleen maar leveringen noteert. 5. Ernstig personeelstekort. Werknemers zouden een bonus moeten krijgen voor het draaien van 12-urige diensten om zieke of afwezige medewerkers te vervangen. Ik had last van episodische kniepijn door het draaien van meerdere 12-urige diensten - 2-3 keer per week - die nooit is hersteld, zelfs niet na revalidatie. Op een gegeven moment werkte ik meer dan 52 uur per week. 6. Onbeheersbare werkdruk tijdens piekperiodes. Meestal tegen het einde van het jaar, wanneer aannemers zich haasten om hun werk af te krijgen. Er zijn 's ochtends maar twee medewerkers aanwezig. 's Middags drie en 's avonds twee (dit brengt ons terug bij het probleem van de onderbezetting in de winkel). 7. De klanten zijn vreselijk om mee om te gaan. Sommigen zijn agressief, verbaal en fysiek. Er zijn veel diefstallen van de gebruikelijke verdachten, die niet worden aangepakt. 8. Carewashing is overduidelijk en reëel in dit bedrijf. Verwacht geen enkele vorm van welzijnshulp van topniveau. Mijn zorgen werden door het management weggewuifd. Ik was hun best presterende medewerker en het kon ze niets schelen. 9. Van medewerkers wordt verwacht dat ze naast hun primaire taken ook schoonmaaktaken op zich nemen, inclusief het schoonmaken van toiletten. 10. Roosters worden altijd te laat vrijgegeven. 11. Ik wilde fulltime in dienst treden, maar dat werd afgewezen. De winkel had daar geen budget voor. Tijdens de rustige maanden was het financieel moeilijk om rond te komen met een contract van 20 uur, vooral in Londen. 12. Geen carrièreperspectief. Ik heb mijn begeleiders meer dan hun best zien doen en toch blijven ze zes jaar lang in dezelfde functie en met hetzelfde salaris. Als je jong bent en een opleiding of universitaire graad hebt, laat je dan niet verleiden om langer dan twee of drie jaar te blijven. Er is hier geen toekomst voor je.

7mo
Thank you for taking the time to share such a detailed review. We're really pleased to hear you felt welcomed by your team and valued the training, development opportunities, and some of the day-to-day experiences in store. We're sorry to hear, though, that there were several aspects of your experience that fell short of expectations. Your feedback highlights some important areas where we know improvement is still needed - including staffing levels, workload, rota planning, and how support is provided in peak periods. Retention has improved significantly over the past few years, and it's something we're proud of, but we know there’s more to do. We really encourage all colleagues to use their voice, whether through our annual engagement surveys, our new regular pulse surveys, or our 'Time with our Leaders' sessions where colleagues can speak directly with members of our senior leadership team. Feedback like yours plays an important part in shaping ongoing improvements. Thank you again for your contribution during your time with us, and we wish you all the best for the future.

Ontdek andere reviews over Toolstation

10 jun 2025

Pluspunten

Definitely would recommend for others

Minpunten

Too many tools in toolshed

7mo
Thanks for your review. It's great to hear you'd recommend working here!
1,0
10 mrt 2025

Pluspunten

Fun fun fun fun fun

Minpunten

Waiting to get paid when broke

7mo
Thank you for your review. we value all feedback and will take your comments on board as part of our ongoing efforts to improve.