Pluspunten
Dit is een geweldig bedrijf om voor te werken als je PEO-ervaring hebt. De vergoeding is redelijk en de training (zij het stressvol) is robuust, grondig en krachtig. Dit is begrijpelijk omdat de PEO-industrie ongelooflijk complex is en degenen die misschien nieuw zijn in de ruimte, moeten het in veel stukken opsplitsen om het geabsorbeerd te krijgen. Ze hebben geweldig werk geleverd, niet alleen door training over PEO, maar ook over verkoopontwikkeling, wat zorgt voor algemene loopbaanontwikkeling. De vergoedingen en voordelen zijn iets boven het gemiddelde. Als je in de verkoop zit, ben je in de eerste 6 maanden in staat om commissies te verzamelen terwijl je een training volgt en probeert om op de hoogte te blijven van de complexiteit van de branche zonder een quotum te hebben. Ik heb veel geweldige mensen ontmoet tijdens mijn tijd bij TriNet en veel onschatbare ervaring opgedaan. Op het niveau van zakelijke berichten promoten ze altijd inclusiviteit en werknemerstevredenheid. Of dat zich vertaalt naar persoonlijke ervaring is wat een gok is.
Minpunten
Om het bovenstaande te herhalen, en ik kan dit niet genoeg benadrukken: PEO-ervaring (en waarschijnlijk een boek met zaken om mee te nemen) en een uitgebreid verwijzingsnetwerk is niet alleen ideaal, maar bijna noodzakelijk. Zelfs met een decennium aan verkoopervaring, zul je merken dat je 35+ ongevraagde telefoontjes per dag pleegt terwijl je verwijst naar een SalesForce-systeem dat ofwel informatie mist of is geïnfiltreerd met onjuiste informatie. Bovendien is uw succes sterk afhankelijk van uw verticale en uw geografische team. Er is een SDR/lead gen-team, maar de hoeveelheid aangeleverde inkomende leads was miniem. Er was een sterke nadruk op het bouwen van ecosystemen en verwijzingspartnerschappen, en de verwachting was dat je Rome van de ene op de andere dag zou bouwen. Het is een zeer stressvolle baan voor degenen die niet met deze kennis binnenkomen, maar ze bieden wel de compensatie en voordelen om je gemotiveerd te houden totdat je je realiseert dat je geen vooruitgang boekt. Tijdens het interviewproces wordt niet duidelijk gemaakt dat u uw eigen leads gaat zoeken. De dagelijkse verantwoordelijkheden waren niet zoals verwacht. Ik kreeg de bevestiging van deze verbroken verbinding door een schokkend aantal andere consultants met een beperkte ambtstermijn die contact met mij opnamen om te informeren naar het zoeken naar nieuwe kansen voor zichzelf, omdat ze dezelfde zorgen deelden. Er lijkt recentelijk een grote reorganisatie en procesverschuiving te zijn geweest waardoor twee kampen zijn achtergebleven: degenen die er al meer dan 5 jaar zijn, en de gelukzalig onwetende nieuwkomers die geen inzicht hadden in de bedrijfspolitiek en culturele kwesties die zich mogelijk hebben voorgedaan. Het is een geweldig bedrijf, maar ik zou een herstructurering van het trainingsprogramma aanraden voor degenen die PEO-ervaring hebben versus degenen die dat niet hebben. Er blijkt ook een zeer hoog verloop te zijn, wat deels te wijten kan zijn aan hun snelle uitbreiding van nieuwe werknemers, waarvan de meeste niet bekend zijn op dit gespecialiseerde gebied. Ik waardeer mijn tijd bij TriNet en zou mijn beslissing om hun aanbod te accepteren niet veranderen vanwege de permanente educatie en doorgroeimogelijkheden, maar ik zou het niet aanbevelen als je niet via verwijzing zou worden binnengebracht die transparantie zou kunnen bieden over wat er echt wordt verwacht.