Pluspunten
Commissie is een beetje beter dan Uber
Minpunten
Waar te beginnen.
De app zelf is zo slecht ontworpen, zo veel vergissingen, ook al beweren ze dat ze verbeteren.
Valse stimulansen, ze beweren dat ze chauffeurs £60 betalen als ze 4 uur werk, maar in praktijk doen ze dat niet, ze hebben zo veel aftrekposten dat het uiteindelijk ongeveer £9 per uur is, en de chauffeur moet de operationele kosten van £5-£6 per uur aftrekken, onder het minimumloon.
Viavan heeft zo veel vergissingen met mijn loon gemaakt, iedere keer dat je ze belt hebben ze geen idee en geven ze je aan een e-mail door, zodra je e-mailt moet je dagen wachten op een antwoord, de hele routine kan langer dan een week duren, wat betekent dat je je juiste loon krijgt na 2 weken, het wordt zo slecht beheerd.
Ik ben al 7 jaar een taxichauffeur, Addison Lee, Uber, MiniCabs. Viavan is verreweg de slechtste daarvan. Ze bombarderen alle chauffeurs met e-mails en berichten elke dag waarin ze beweren dat het druk is (Rockettarieven), maar 95% van de tijd is het nep (1.1.) ik heb uren verspild aan wachten op werk, er was een dag waarop ik maar £6 in 4 uur verdiende omdat ik wachtte op werk met viavan.
Viavan nodige me uit voor een vergadering omdat ik banen weigerde. Het probleem is dat ze niet genoeg chauffeurs hebben, ze willen uber zijn al beweren ze dat ze concurreren met bussen/treinen. Ze zijn op een budget wat betreft winst maken omdat ze chauffeurs banen geven die ver weg zijn annuleert de klant meestal omdat het de chauffeur 15 tot 20 minuten kost om daar te komen, de klant weet dat het het niet waard is, omdat hij denkt dat het te lang duurt. Het zijn de chauffeurs die daardoor lijden, omdat we tijd verspillen met rijden, geld, benzine en tijd verspillen.
Viavan nodigde me uit voor een vergadering over waarom ik hun banen weigerde, ik legde de redenen uit en het personeel zei daar "moeilijk". Ze verwachten dat je alle banen aanvaardt al betekent het dat je geen geld verdient,
Dit is net een oplichterij, viavan maakt sterk winst van verlies van klanten, ze rekenen klanten aan als ze niet opdagen, de chauffeurs worden NIET betaald, ook al hebben ze tijd/geld verspild, al het geld gaat naar Viavan. Sommige klanten denken dat Viavan goed is, laat je alsjeblieft niet bedotten, ik kreeg een waarschuwing om te verbeteren, maar ik besloot later om mijn account te verwijderen. Ik zie liever verf drogen.