Hoog financieel Risico, Geen werk Privé Balance, gepreek aan goede realistische planning.
Pluspunten
Om er meet e beginnen er zijn er een aantal leuke aspecten on the Job, Je werkt zelfstandig, en voorallen de Klant contact is erg leuk. (Mits je een Tour hebt waar je Tijd en aandacht aan de Klant kan besteden.)
Minpunten
Echter zijn er een aantal dingen die er absolute miss gaan, zoals efficiënt Routen-Planning, Werktijden, zich houden aan afspraken. Maar voorallen inventory inclusieve geheel Financieel verantwoordelijkheid van de Stock op Auto is een serieus issue. Waarbij man zich ook hier niet aan de afspraken houdt. (Gesealde sleutels om er mee te beginnen, slecht onderhouden sloten, enzovoort) Verschillen worden er te 100% van je salaris ingehouden (zonder waarschuwing), in mijn geval ging het bijv. o.a. om THT-producten die je op het Auto moest nemen maar ook zonder weten krijgt, maar ook verplicht voor de uitverkoop bij je belading. Per toeval kwam ik kort voordat ik heb ontslag ingediend een product tegen met een dag houdbaarheid zonder enkele Info hierover. (Dit was kort nadat bij mijn Telling blikte dat er een Verschil was van rond 575 euro waarvan groot deel THT-producten blijkt te zijn. (Foute boel) 475 Euro op mijn Salaris zijn ingehouden (in opleiding was gezegd je bent er verzekerd voor verschillen tot 750 Euro bij geen verschillen zou je Bij de jaartelling deze 750 als bonus uitbetaald worden aan de medewerker. (Een van de Bonussen die je zou kunnen krijgen) Ook belangrijk om te weten dat ik dat bij de BVL en Assistant (directe Leidinggevende) aangegeven heb hier absolute niet mee eens te zijn, tot te 3 keer toe en is er volgens niets mee gebeurt!!! Wel iets is er dan wel gebeurt, zij hebben dus 475 Euro ingehouden op mijn Salaris zonder eens vooraf een gespreek hierover te hebben. (Ongeacht ik niet eens met waar had ik er ook gebruik kunnen maken van waardebonnen en mijn personeelskorting boven op de schade kunnen beperken. Deze kans krijg je er echter niet eens. Ook vind ik het al van punt menselijkheid effe hierover te praten en niet alles langs je hen lopen. Sommige zouden zeggen je moet alle producten op THT checken, in de juiste werkomgeving zou ik hiermee zelf eens zijn. Echter is het wel zo dat je buiten gaat diepvriesproducten op een buitenlocatie moet tellen en laden. In winter als koud buiten is niet echt een probleem, maar in alle anderen tijden wel. Het gaat immens ook om voedselveiligheid. Aanvullende punten zijn slecht routen-planning, op basis van een Routingsoftware anno 2007. Dus als je je klanten de nodige tijd en aandacht wil geven en je rijbewijs wil houden je op vele toeren tot 2100-2200 zou moeten om alle klanten aan te kunnen rijden. In het jaar dat ik er werkte heb ik echter geleerd dat men afgemelde klanten niet wil en/of mag uitschrijven. Dus deze blijven om de 3 weken op je toeren verschijnen, sommige zelf al jaren afgemeld. Je wordt er cijfermatig wel hierop afgerekend (bijv. kopend klanten percentage). Dit is gewoon onacceptabel. Ik heb deze zaak nu tussentijds naar een advocate gegeven, gezien de BVL nu naar zijn 4e en laats mogelijkheid het netjes op te lossen zich nu alweer niet aan zijn afspraak gehouden. Naast dit gaan ik er ook laten onderzoeken of ik tenminste een deel van mijn overuren kan claimen. Hiervoor is belangrijk om te weten het contract betreft op een basis van 38uur met een werktijd tussen 1000-2000 op Papier. Weldegelijk zijn Routes zodanig gepland dat het binnen 38 uur nooit haalbaar is op landelijk gebied tot 60 Klanten aan te rijden. Waarvan goed 1/3 als lang is afgemeld en man niet mag of/en niet wil verwijderen wat er volgens nieuw AVG niet eens is toegestaan.