Predator Company uit het midden van de jaren 90 - VERMIJD - werkgeversreview Bedrijfsmanager bij ALTEN

15 jun 2020

Pluspunten

Sommige fatsoenlijke mensen op het kantoor in Londen die dezelfde pijn hebben, zoeken de uitgang meestal na 2-3 maanden in het bedrijf te zijn geweest. Kantoren bevinden zich op een goede locatie in het centrum van Londen

Minpunten

Salaris: Manager of consultant, de salarissen liggen ver onder de industrienormen voor dergelijke onzekere functies. De bonus ziet er op papier goed uit, maar niemand haalt OOIT zelfs maar de helft van het bonusbedrag, zelfs de beste van het beste, lees de kleine lettertjes en zet vraagtekens bij de hoge doelen! Ook wanneer u tekent voor zulke hoge doelen, geeft dit hen een uitgangspunt voor een toekomstig ontslag, zelfs als u bovengemiddeld presteert. Ze verwachten dat je 12-14 uur per dag werkt, wat betekent dat je beter zou kunnen werken in de voorraadrekken van Tesco, omdat het uurloon vergelijkbaar is. Macho-roofdiercultuur: De cultuur in Alten LTD is gebaseerd op een vreemde Franse houding van chauvinisme, zelfpromotie en nepotisme. Pesten wordt als grappen onder de mat geveegd en het afwijzen van attitudes van managers van business units wordt aangemoedigd. Er wordt u verteld dat promoties worden gegeven op basis van de verdienste van het vertonen van het juiste gedrag, dat kan variëren van 's ochtends joggen met de algemeen directeur, KPI's vervalsen door nepbijeenkomsten met klanten te organiseren of eenvoudigweg het claimen van nieuwe accountopeningen die nooit plaatsvinden, zoals de PO komt nooit aan. Als je ijverig bent, hard werkt en niet bereid bent om jezelf sterk te promoten ten koste van anderen, of als je gewoon aardig bent tegen anderen in de geest van teamwerk, verwacht dan niet te overleven in zo'n omgeving. Beheer: micromanagement vanaf midden jaren 90. Sommige mensen zetten zelfs hun toiletpauzes in hun agenda. Elke beweging binnen elk account van jou, elke vergadering die je hebt, elk interview dat je doet, wordt door je manager ondervraagd tijdens een wekelijkse controlevergadering. Ze zullen je nooit vertrouwen om het werk te doen vanwege de individualistische predator KPI-gedreven cultuur. De baan: uw rol zal NIET zijn zoals geadverteerd. U heeft GEEN eigendom van iets of enige onafhankelijkheid of ondernemerschap. Er wordt van je verwacht dat je een sollicitatiescript herhaalt voor kandidaten die je hebt ingekocht (werkend als recruiter) minimaal 10 keer per week als een robot. U herhaalt dezelfde pitch door 50-100 keer per week cold calling naar klanten die GEEN zaken met u willen doen vanwege de onbetrouwbare reputatie van Alten. Je "leidt" een consulententeam dat alleen bestaat uit het houden van "loopbaanbeheer" -bijeenkomsten om de 3 maanden en niet met hen te praten, tenzij ze met een van je eigen klanten werken of tussen projecten in. U bent geen business developer, werkt niet in een adviesbureau of "leidt" uw eigen engineeringteam. Dit is een bureau vermomd als adviesbureau waar je het werk gaat doen van een veredelde rekruteringsadviseur. Werkzekerheid: laat u niet misleiden door het verkeerde uitgangspunt van baanzekerheid als consultant bij uw eerste sollicitatiegesprek, het is een leugen, u zult worden ontslagen als we in de eerste 3 maanden geen project voor u kunnen vinden, als u geen beste maatjes wordt met uw manager of als het bedrijf iets terugloopt. Ze verwachten dat mensen ontslag nemen en landen verhuizen, omdat ze op dat moment de kans krijgen. Het sleutelwoord is een kans, aangezien ze misschien een paar weken ervoor of een paar maanden na hun indiensttreding bij u terugkomen om een excuus te vinden om u overbodig te maken.

Reactie van ALTEN
5y
Glassdoor is een open platform waarmee werknemers opmerkingen kunnen schrijven en hun huidige en / of vorige bedrijven kunnen beoordelen om hen de kans te geven hun model te verbeteren en bij te stellen. Het is dus noodzakelijk om een sterk niveau van maat en ernst te behouden in de gegeven feedback. Het gebrek aan inhoud, eerlijkheid en nauwkeurigheid van de bovenstaande opmerking kan helaas niet worden beschouwd als een constructieve feedback en de basis voor verbeteringen, maar eenvoudigweg als de verspreiding van ongerechtvaardigde en gevaarlijke haat. Het is echter noodzakelijk om een aantal punten op een feitelijke manier aan te pakken: 1- Salaris / doelstellingen: door elke maand met honderden ingenieurs en klanten te praten, hebben we een nauwkeurige visie op en een goed begrip van de markt. Alten zorgt continu voor een relevante afstemming tussen ons salarisbeleid en de Britse markt. Deze afstemming wordt gerealiseerd door de voortdurende samenwerking van onze rekruterings- en HR-teams. Hoewel ze ambitieus en uitdagend zijn, bereiken sommige mensen daadwerkelijk hun doelen en krijgen ze hiervoor de juiste beloning. 2- Bedrijfscultuur: we zijn er trots op een zeer multiculturele en inclusieve organisatie te zijn, met meer dan 30 verschillende nationaliteiten in het bedrijf. Ik weet zeker dat u zult begrijpen dat in dergelijke omstandigheden de cultuur niet gebaseerd kan zijn op een "Franse houding", en deze opmerking staat duidelijk op de rand van racisme. Hoewel het lijkt alsof u begreep dat de enige manier om een promotie te krijgen, was door uw resultaten te bedriegen of mensen in de organisatie te beïnvloeden, zou ik graag willen verduidelijken dat mensen die gepromoveerd worden, echt verdienstelijke mensen zijn, die bewijzen dat ze kunnen presteren op het niveau van uitmuntendheid dat wordt verwacht bij Alten. 3- Beheer: helaas kunnen ook hier weer sommige beschuldigingen niet serieus worden genomen (toiletpauzes in kalenders?). Het juiste niveau van ondersteuning bieden aan onze medewerkers is een topprioriteit voor ons. Op bijzonder uitdagende rollen (zoals Business Manager) zijn er wekelijkse vervolgvergaderingen om ervoor te zorgen dat we het juiste niveau van begeleiding bieden bij alle complexe situaties die zich tijdens de baan kunnen voordoen. Vanuit het perspectief van een consultant is het belangrijk eraan te herinneren dat zij, naast de driemaandelijkse loopbaanopvolgvergaderingen, profiteren van dagelijkse opvolging vanuit een projectperspectief door onze technische leiding en de accountmanagers. 4- Functie / eigendom: vanaf de allereerste stappen van het rekruteringsproces wordt heel duidelijk gemaakt wat de verantwoordelijkheden zijn van een Business Manager die de organisatie zal vervoegen: verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van activiteiten bij bestaande en nieuwe klanten, het rekruteren van je team van ingenieurs en het ontwikkelen van hun carrière in de organisatie. Bij Alten zijn zaakvoerders ondernemers. Ze hebben de leiding over “een bedrijf in het bedrijf”, hun Business Unit. Als ondernemers worden ze aangemoedigd om positieve en positieve cycli te creëren en vooral om hun verantwoordelijkheden onder ogen te zien. Hoewel dit misschien niet voor iedereen geschikt is, wordt dit vanaf het begin op een transparante manier uitgelegd. 5- Werkzekerheid: het aanbieden van een grote meerderheid van vaste contracten aan onze medewerkers stelt ons in staat om een maximale werkzekerheid te garanderen. Dit jaar was buitengewoon uitdagend voor een aantal bedrijven en ik ben er zeker van dat je het zult waarderen dat mensen in turbulente tijden moeten gaan in iets dat niemand leuk vindt om te doen, laat staan "een excuus vinden" om dat te moeten doen. Kortom, ik kan zien dat de meeste van deze onderwerpen het resultaat zijn van een gebrek aan communicatie en verkeerde informatie over het bedrijf. Ik identificeer dit eigenlijk als een verbetermogelijkheid. Uw recensie vertelt me dat: hoewel Alten ernaar streeft ervoor te zorgen dat alle noodzakelijke berichten, processen en beleidsregels op de meest nauwkeurige manier worden gecommuniceerd, het belangrijk lijkt om er steeds beter in te worden. In de toekomst zou ik u willen adviseren om eventuele frustraties met uw management bij het starten ervan weg te nemen, zodat deze niet onevenredig wordt. Als manager weet u waarschijnlijk dat de inperkings- en corrigerende maatregelen gemakkelijker te implementeren zijn direct nadat een probleem zich voordoet.

Ontdek andere reviews over ALTEN

3 apr 2026

Pluspunten

Great Pay! People from France and Denmark are fun to work with. Learn about different cultures. Excellent place to learn new skills with different Software - Oracle Netsuite/OpenAire

Minpunten

Learning to read and understand some complex contracts to set up billing is interesting but achievable.

3 dec 2025

Pluspunten

Working at this company has been a truly positive experience for me. It’s a place where I’ve been able to learn and develop my skills, and I really appreciate that they invest in my growth by paying for my certifications. I’m also involved in special projects with high added value, which has had a strong impact on my career development. What makes the biggest difference for me is the way they support me as a mom. Having the option to work remotely when needed is extremely important, and it’s something we rarely find elsewhere. I’ve never felt judged for being a mother—quite the opposite. They understand my responsibilities at home while ensuring that the client is always satisfied. This balance means a lot to me, and it makes me feel valued both as an employee and as a person. Overall, I’m truly grateful to be part of a company that invests in my future, trusts me with meaningful work, and respects my personal needs.

Minpunten

Due to the global economic situation, salary increases and bonuses have been impacted.