Geen plek om te zijn - werkgeversreview Senior Software Developer bij Bitpanda

2,0
26 mei 2022

Pluspunten

- Internationale teams, - Kantoor ziet er goed uit, - Ze zijn begonnen te luisteren naar senior ontwikkelaars die proberen het stuur in de goede richting te duwen, - Werken vanaf elke locatie, vakanties, "weekbreaks". Maar ik zou zeggen dat ze zoveel voordelen bieden omdat ze de ontwikkelaars niet bij bitpanda kunnen houden of omdat werknemers gewoon gestrest zijn. - Een ding dat ik erg leuk vind, is dat je misschien wel 6 uur per dag kunt werken (met salarisverlaging), - Het is misschien goed om hier te werken om op je cv te zetten en wat technologieën te leren voor een beginnende ontwikkelaar , - Om te leren wat een groeiende start-up kan zijn. - Gratis koffie zodat je 's avonds kunt werken.

Minpunten

- Zeer ongeorganiseerde en gedwongen hypergroei. - Ervaren en oude medewerkers verlaten het bedrijf voortdurend. Het resultaat is dat veel mensen nieuw zijn en/of niemand weet wat er moet gebeuren en/of zo overweldigd zijn dat ze niet kunnen nadenken over wat echt belangrijk is om de "moleculaire structuur" van het bedrijf te behouden. - Vreselijke on-boarding, veel nieuwkomers zijn behoorlijk pissig. - Communicatie tussen teams is erg moeilijk omdat iedereen dringend is. - Managerverantwoordelijkheden komen op de een of andere manier in de "bladeren" terecht. - Slechte planning van nieuwe functies. Ontwikkelaars, QA's en PO's betalen voor alle slechte managementbeslissingen. - Dringende prioriteitswijzigingen boven dringende bestaande prioriteiten met zeer vreemde deadlines. Ik heb testers, PO's en PM's maandenlang non-stop zien werken, zelfs 's nachts. - Salarissen kunnen die van andere bedrijven niet bijhouden en de balans tussen werk en privé is vrij slecht. - Overwerk wordt niet meegerekend in je salaris. HR zal zeggen dat je op vrijdag minder kunt werken als je meer in het weekend werkt, maar dat is moeilijk te realiseren. - HR blijft praten over carrièrepaden, maar lijkt onmogelijk met alle chaos. - Engineering managers lijken niet de beslissingsbevoegdheid of expertise te hebben om echt iets te veranderen.

Reactie van Bitpanda
4y
Hallo (voormalige) Panda, We stellen het zeer op prijs dat je de tijd hebt genomen om je mening achter te laten over hoe je het leven bij Bitpanda hebt gevonden. Als een high-impact en snel bedrijf in een zeer competitieve industrie, moeten we hard werken om altijd groot te denken en snel te handelen om te kunnen groeien! Hoewel dit snelle veranderingen teweeg kan brengen, zorgen we er altijd voor dat ze om de juiste redenen worden gedaan en een positieve impact hebben. Dus hoewel werken bij Bitpanda vaak betekent dat je verder moet gaan dan de typische zakelijke 9-to-5, vragen we alle huidige en potentiële Panda's om dit in gedachten te houden om ervoor te zorgen dat het de juiste keuze voor hen is. We zijn echter ongelooflijk trots op het geweldige talent dat we niet alleen naar ons hol kunnen trekken, maar ook kunnen behouden. Een deel van ons vermogen om dit te doen, is niet alleen de ongelooflijke persoonlijke groeimogelijkheden die we bieden, maar ook onze revolutionaire "flexibiliteit-first"-benadering waarmee al onze Panda's hun manier van werken kunnen personaliseren om de optimale balans tussen werk en privé te hebben. Als bedrijf weten we natuurlijk dat er altijd ruimte is voor verbetering. Daarom zijn we onlangs begonnen met onze Bitpanda Employee Voice-enquête om ervoor te zorgen dat iedereen hier zijn mening kan uiten, oprecht kan praten en ons kan helpen sterker te worden en eventuele zwakke punten aan te pakken. Bedankt voor al je moeite tijdens je tijd in onze studeerkamer. We hopen dat we erin geslaagd zijn om de punten die u hier naar voren hebt gebracht aan te pakken, en we wensen u niets dan succes bij uw volgende avonturen!

Ontdek andere reviews over Bitpanda

1 mei 2025

Pluspunten

good work enviroment and growth opportunities are immense

Minpunten

Nothing to say as a con ,

Reactie van Bitpanda
10mo
Hi former intern, thank you for your review. Happy to hear that you had the opportunity to grow with us and learn something for your future career. We are proud being part of your career journey and wish you all the best for your future. Kathy, on behalf of the Talent Acquisition Team
11 sep 2023

Pluspunten

Openminded people, diverse team, good corporate culture, many benefits

Minpunten

I did not witness any