Veel beloften, weinig transparantie en zwakke begeleiding - werkgeversreview Calco Masterclass Professional bij Calco

7 okt 2025

Pluspunten

Je krijgt minimumloon tijdens je training (2+ maanden) Kans op een mooie start in de IT zonder ervaring Leuke mede-trainees Vrijdagmiddagborrel als je op kantoor bent

Minpunten

- Het opleidingsbudget wordt afgelost via een inhouding van €700 per maand op je salaris gedurende je traineeship. Stop je eerder, dan moet je het resterende bedrag terugbetalen. - Onduidelijkheid over de daadwerkelijke functie. Ik werd gematcht op een development rol terwijl ik voor business & IT kwam - Lang wachten op inzet: toen het eindelijk zover was, bleek de functie compleet anders dan afgesproken - Heersende angstcultuur waardoor je niet durft aan te geven dat iets niet past - Matige begeleiding vanuit Calco zodra je op inzet bent - VSO gekregen met ongunstige voorwaarden na eerlijkheid over functiemismatch - Trainingen bestaan grotendeels uit Udemy-video’s, zonder echte begeleiding - Weinig betrokkenheid of activiteiten voor trainees, groot verschil met kantoorpersoneel

Ontdek andere reviews over Calco

14 dec 2023

Pluspunten

Consistent work, overtime approved. Travel minimal

Minpunten

Lacks proper teaching when training

Reactie van Calco
2y
Thanks for the four stars and your advice!
19 apr 2026

Pluspunten

Een goede start in de technologie.

Minpunten

Zeer bedrijfsgericht en niet makkelijk aanpasbaar.