Bergafwaarts gaan - werkgeversreview Management adviseur bij Capco

2,0
20 sep 2019

Pluspunten

- Vriendelijke en ondersteunende collega's - Interessante projecten (niet altijd) - Eerlijk niveau van vrijheid om het project te kiezen - Goede balans tussen werk en privé (afhankelijk van het project)

Minpunten

- Gebrek aan charismatische leiders, maar in plaats daarvan talloze managers met onprofessioneel gedrag, zoals vriendjespolitiek - Onbalans in ervaring tussen werknemers op hetzelfde niveau, bijv. je vindt associates (afgestudeerden) die na een jaar gepromoveerd zijn tot consultantniveau en tegelijkertijd vind je consultants met 7-10 jaar ervaring. Daarom kunt u zien dat ongekwalificeerde "managers" overgekwalificeerde managers beheren. Dit heeft ertoe geleid dat velen het bedrijf hebben verlaten. - Hoog personeelsverloop (20 van de 24 werknemers van mijn cohort hebben het bedrijf in minder dan 2 jaar verlaten) vanwege tal van redenen - Het bedrijf is duidelijk begonnen met het voorbereiden van boeken voor verkoop en de recente veranderingen in het promotieproces en de gedwongen beoordeling zijn een duidelijk teken. Politiek speelt een grote rol in de loopbaanontwikkeling bij Capco en zelfs de managers volgen het raamwerk dat ze promoten niet. De feedback is vrij algemeen zonder duidelijk voorbeeld van ontwikkelingspunt en het is gewoon een vinkje-de-box-activiteit - Het bedrijf beweert dat ze opwaartse feedback verwelkomen, maar ze hebben de gewoonte om hun acties te rechtvaardigen en alles wat er in de buurt gebeurt te verzachten. Eindelijk was Capco een goed bedrijf, maar dat is het niet meer, dus ik raad het alleen aan afgestudeerden aan voor de eerste 2 jaar van hun carrière

Reactie van Capco
6y
Bedankt voor je feedback. We zijn erg teleurgesteld en bezorgd om uw opmerkingen te lezen. Bij Capco komen individuen in aanmerking voor promotie op basis van feedback van meerdere belanghebbenden, bewijs van aanhoudende hoge prestaties en bereidheid voor het hogere niveau. 'Rondetafelbijeenkomsten' om de prestaties van individuen te vergelijken met die van hun collega's, samen met onafhankelijke beoordelingen van promotiezaken door een andere manager, zorgen ervoor dat beslissingen gebaseerd zijn op verdienste, niet op politiek of vriendjespolitiek. Onze toewijding aan loopbaanontwikkeling komt tot uiting in onze tweejaarlijkse promotiecycli en we hebben een gemiddeld sneller loopbaanpercentage dan onze concurrenten. Dit jaar zijn onze promotietarieven hetzelfde als vorig jaar. Een belangrijk onderdeel van ons leer- en ontwikkelingsaanbod is training voor managers, met specifieke cursussen over management, leiderschap en coaching. We runnen ook tweedaagse 'mijlpaalscholen' voor iedereen die gepromoveerd is naar het volgende niveau, die zijn ontworpen om individuen te helpen zo succesvol mogelijk te zijn op hun nieuwe niveau. Er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering en we zijn momenteel ons L & D-aanbod aan het herzien als onderdeel van onze planning voor 2020, om ervoor te zorgen dat het de best mogelijke kansen biedt voor mensen op alle niveaus in Capco. We moedigen alle medewerkers sterk aan om contact op te nemen met hun HR Business Partner, Coach of een ander lid van het leiderschapsteam als ze aanvullende ondersteuning of begeleiding nodig hebben bij hun loopbaanontwikkeling.

Ontdek andere reviews over Capco

28 mei 2026

Pluspunten

Great people and atmosphere here

Minpunten

No complaints in this company

15 mei 2026

Pluspunten

Varied client work — Different clients and project types, which keeps things interesting. Real project mobility — You can move between projects when you advocate for yourself (within reason). Approachable leadership — Senior leaders are open to conversations if you reach out. Good development resources — Plenty of training and growth opportunities if you take advantage of them. Strong teams — Colleagues are smart, capable, and great to work with. Entrepreneurial environment — New ideas are encouraged, and there’s room to take initiative.

Minpunten

Long hours vary by project — Like most any professional job, some engagements require extended hours for prolonged periods, but work–life balance really depends on the client and team. Additional internal responsibilities — Depending on level, there can be a significant amount of firm‑support work outside of client delivery. Domain alignment not guaranteed — You may not always be staffed on projects that match your domain expertise. Coaching alignment constraints — Coaching relationships are tied to domain, which limits flexibility in choosing formal mentors. Long engagements (sometimes) — Some projects run for long durations or through multiple extensions. It can provides stability but may reduce variety in client and project experience depending on what you’re looking for.