Een enorm personeelsvergrotingsbedrijf met zwakke processen en onbetrouwbare praktijken - werkgeversreview Consultant bij Capco

3 mei 2020

Pluspunten

- Voet tussen de deur krijgen bij tier 1-banken en financiële instellingen - Goed salaris vergeleken met andere adviesbureaus (hoewel ik dit niet per se een adviesbureau zou noemen) - Zeer beperkt en weinig goede partners en managers

Minpunten

- In eerste instantie wordt u voorgelogen en verteld dat u zeggenschap heeft over het project waaraan u wilt deelnemen: maar praktisch gezien heeft u eigenlijk niet veel zeggenschap en wordt u gedwongen / gedwongen tot projecten voor factureringsdoeleinden. Dit resulteert dan in mensen met - HR beweert dat ze onafhankelijk zijn, maar ze worden sterk beïnvloed door de politiek en hiërarchische cultuur van de organisatie. Eerlijkheid is iets dat niet bestaat in deze organisatie - als een senior je niet mag, of als je hem of haar hebt gemeld, begunstigen het proces, de mensen, de cultuur en het systeem hen: het is hun anciënniteit ten opzichte van die van jou. - Nadat ik bij een niet-hiërarchisch adviesteam bij een grote 4-organisatie had gewerkt, was ik verbaasd over de wijdverspreide cultuur van het met minachting behandelen van mensen van een lagere rang (in het algemeen en in het bijzijn van anderen). - De meeste mensen zijn niet gepromoveerd vanwege verdienste, maar vanwege politieke overwegingen (d.w.z. ze hadden iemand op een hoger niveau achter zich). Dit is hetzelfde voor projecten - een persoon kan extreem zwak zijn en helemaal niet presteren in zijn rol, maar als ze de steun van een senior persoon of projectmanager / lead hebben, worden hun fouten of het falen van hun werk aan andere mensen toegeschreven. Vanwege het feit dat mensen voor hun tijd promotie hebben gemaakt, weten ze niet hoe ze effectieve feedback moeten geven. - Er wordt veel onprofessioneel geroddeld en omdat mensen door politieke factoren voortijdig gepromoveerd zijn, missen ze de zeer basale vaardigheden om mensen effectief te managen bij projecten. Dit leidt tot ernstige problemen bij projecten. - Er is een cultuur waarin anderen de schuld krijgen van fouten die op het werk zijn gemaakt, en er is een enorm gebrek aan persoonlijke verantwoordelijkheid - een cultuur van reflectie en leren van fouten om beter werk te leveren op korte, middellange en lange termijn bestaat niet (het bestaat niet is zo'n beetje een hondenetende hondenwereld). - Het 'Bring Yourself To Work'-initiatief van het bedrijf is volkomen onzin, aangezien jezelf echt naar het werk brengen zelfmoord is vanwege de hierboven genoemde redenen. - De flexibele werkcultuur voor consultants van het bedrijf is heel erg slecht - niet omdat de klanten waar consultants bij werken er niet achter staan, maar vanwege extreem ineffectieve projectleiderschappen (die hun kijk op de wereld, het werk en de cultuur door je strot dwingen)

Reactie van Capco
6y
We zijn teleurgesteld over uw feedback en willen graag reageren op uw opmerkingen. Uw feedback lijkt voort te komen uit de perceptie dat de voortgang en toewijzing aan de beste projecten bij Capco politiek gemotiveerd is, in plaats van op verdienste. We verwerpen dit krachtig en kunnen u verzekeren dat snelle vooruitgang, op basis van een eerlijke beoordeling van de bijdrage, een van de belangrijkste manieren is waarop Capco zich onderscheidt van de concurrentie. Capco heeft twee prestatie- en ontwikkelingsbeoordelingen per jaar, zodat we de beste kandidaten voor promotie kunnen identificeren en overeenkomen, ongeacht de tijd in rang. Als gevolg hiervan zullen getalenteerde mensen bij Capco sneller door de cijfers gaan dan elders. We hebben voldoende vertrouwen in onze toewijding dat we duidelijke procedures hebben voor elk personeel om elke waargenomen oneerlijkheid bij promoties of toewijzing aan projecten aan te vechten. Deze zorgen ervoor dat eventuele klachten naar behoren en volledig worden onderzocht en dat corrigerende maatregelen worden genomen. Het is een bewijs van onze toewijding dat dergelijke klachten uiterst zeldzaam zijn. Recensies op Glassdoor illustreren dat de overgrote meerderheid van onze werknemers zich erg op hun gemak voelt bij Capco en onze toewijding aan diversiteit en versnelde vooruitgang deelt. In het geval dat u dit niet kunt doen, zijn er procedures voor het uiten, onderzoeken en, waar nodig, verhelpen van uw zorgen, en we hopen dat u hiervan zult profiteren. We raden u aan eventuele problemen rechtstreeks aan te kaarten bij ons HR-team of bij onze Global HR Director, David Heffernan.

Ontdek andere reviews over Capco

28 mei 2026

Pluspunten

Great people and atmosphere here

Minpunten

No complaints in this company

15 mei 2026

Pluspunten

Varied client work — Different clients and project types, which keeps things interesting. Real project mobility — You can move between projects when you advocate for yourself (within reason). Approachable leadership — Senior leaders are open to conversations if you reach out. Good development resources — Plenty of training and growth opportunities if you take advantage of them. Strong teams — Colleagues are smart, capable, and great to work with. Entrepreneurial environment — New ideas are encouraged, and there’s room to take initiative.

Minpunten

Long hours vary by project — Like most any professional job, some engagements require extended hours for prolonged periods, but work–life balance really depends on the client and team. Additional internal responsibilities — Depending on level, there can be a significant amount of firm‑support work outside of client delivery. Domain alignment not guaranteed — You may not always be staffed on projects that match your domain expertise. Coaching alignment constraints — Coaching relationships are tied to domain, which limits flexibility in choosing formal mentors. Long engagements (sometimes) — Some projects run for long durations or through multiple extensions. It can provides stability but may reduce variety in client and project experience depending on what you’re looking for.