Pluspunten
- (Project-) teams bestaan uit leuke en gemotiveerde mensen - Het gros van de projecten bestaat uit interessante problemen voor leuke klanten - Er is veel mogelijk als je assertief bent en er zelf voor gaat
Minpunten
- Management is afstandelijk tegenover de werknemers en de daadwerkelijke bedrijfsvoering - Seniors zijn over het algemeen enkel senior in leeftijd en dienstjaren, er werken praktisch geen echt ervaren vakexperts hier. Ook zijn alle seniors hetzelfde type blanke man van middelbare leeftijd - Strategie wordt elk jaar omgegooid, MT is erg hype gevoelig en ziet overal silver bullets - HR is een onderbemand zooitje en verliezen zich constant in overambitieuze projecten waar een kleine MKB verder niets aan heeft - Performance reviews, promoties en groeipaden zijn natte vingerwerk en hangen vooral af van wie je directe manager is - Tijdens salestrajecten worden klanten gouden bergen belooft voor een appel en een ei, waarna de projectteams de hele inventarisatie opnieuw kunnen doen om tot een realistisch project te komen - Senior tech leadership bestaat vooral uit academici zonder praktijkervaring, weinig tot geen kennis van webdevelopment, en een sterk NIH-syndroom - Management en HR hebben de mond vol over een ‘feedback cultuur’, maar stellen zelf feedback niet op prijs; er is een Employee Satisfaction Survey, echter is dat je typische ‘hoe goed doen wij het wel niet’ survey