Rare ervaring bij een goed bedrijf - werkgeversreview Anonieme werknemer bij RWS Group

2,0
13 dec 2019

Pluspunten

Ik zal beginnen met te zeggen dat mijn ervaring de mijne is en dat ik geen weet heb van de ervaringen van anderen in andere afdelingen. Goede beloning, uitstekende voordelen, veel extra's, goede faciliteiten. Wat je krijgt: solide, ervaren hoger management. Je zult in goede handen zijn met veel ondersteuning (met maar een uitzondering die ik ken, die waarschijnlijk op jou niet van toepassing zal zijn). Ze willen dat je succesvol bent en doen hun best om je dat te laten zijn.

Minpunten

Waar het gebrekkig is: het bedrijf probeert wanhopig het beeld te tonen dat het een samenhangende organisatie is terwijl ze in werkelijkheid als verscheidene afdelingen werken, allemaal met hun eigen personeel zonder overlap, wat veel verwarring en miscommunicatie betekent. Verder zullen je productiecollega's erg onervaren, onzorgzaam, en niet behulpzaam zijn. Er zullen e-mailgevechten zijn over wie eigenaar is van wat en welke afdeling credit krijgt voor wat. Veel passief-agressieve berichten. En veel conflicterende berichten van managers die je dag vertragen en je vol met verwarring laten lopen. Nog een suggestie: als je ziet dat een collega onkundig is in een bepaald gebied, ga dan direct naar hun manager of naar HR. Verspil geen moment met de aanname dat je het probleem kunt oplossen of dat het uit zichzelf weggaat. Ik heb te veel mensen met veels te veel zien weg komen omdat niemand over hen klaagde. Ik heb een werknemer over e-mail tegen een manager zien 'schreeuwen' en ermee weg zien komen. Zoals vele anderen hier al hebben gezegd loopt het bedrijf erg achter wat betreft technologie. Ten minste 10 en misschien 15 jaar achter de rest van de industrie. Je zult werknemers pakken papier door het kantoor zien dragen om op schappen met andere stapels papier te plaatsen. Het bedrijf is extreem handmatig in zijn processen ook al zeggen ze tegen klanten dat hun technologie nieuw en robuust is. Dat is het niet. Klanten hebben zeker de operationele verschillen tussen RWS en zijn concurrenten gemerkt en zijn begonnen ernaar te handelen.

Ontdek andere reviews over RWS Group

26 mei 2026
Anonieme contractwerker

Pluspunten

Excellent place to gain hands-on experience with AI/ML training data workflows. The project guidelines are very clear and structured.

Minpunten

The work is highly repetitive and sitting for long hours requires deep focus. Deadlines are tight with strict weekly accuracy quotas.

3,0
8 jun 2026

Pluspunten

great client exposure, talented professionals, good team work in certain teams/functions

Minpunten

lack of training for certain roles, lack of support from upper management