Doordat je aan meerdere klanten werkt, is er een gebrek aan focus en kwaliteit. De tagline van DIJ "we are dedicated" heb ik niet ervaren. Sprints liepen door elkaar, de code bases liepen erg uit elkaar op sommige aspecten en er was weinig business kennis van de klantprocessen. Ook de werkdrukverdeling over de verschillende disciplines is niet goed verdeeld. Waar de een het veel te druk heeft, moet de ander naar werk zoeken. Hier werd vanuit management ook weinig aan gedaan, maar wel aangezet tot het moeten schrijven van uren.
Intern werken de teams los van elkaar en heb ik weinig kunnen samenwerken met de andere teams.
Over het algemeen vond ik de cultuur erg puberaal. Er werden veel harde (vrouwonvriendelijke, racistische) grappen gemaakt en er werd lacherig op gereageerd als iemand daar wat van zei. Helaas heb ik hier niet de kwaliteit en professionele manier van werken gevonden die ik zocht.
Qua HR werd pensioen niet geregeld. Hierdoor was het salaris lastig vergelijken. Ik heb dit zelf kunnen regelen, maar ik vond het wel schokkend om te horen dat sommige DIJ collega's hierdoor al een aantal jaren zelf geen pensioen opbouwden.