Als je voor jezelf nadenkt en ziet hoe goed het management en het kantoorpersoneel voor zichzelf zorgt en voor een handjevol uitverkorenen, ten opzichte van het gedetacheerd personeel en al helemaal ten opzichte van de junior collegas die zonder diploma binnenkomen, dan gaan ze je saboteren. Bijvoorbeeld door je geen opdrachten of slecht passend werk aan te bieden en je daarna verwijten dat je niet werkt.
Als je zonder diploma begint dan kost het je bakken met geld en je hebt een wurgcontract voor minstens drie jaar.
Salaris is laag ten opzichte van de markt en er is ook weinig groei in.
De aangereikte training of theorie is flinterdun en sluit niet goed aan op het testers-vak, en ze worden gegeven door collega's in hun vrije tijd. Niet door deskundige docenten. Als je een goede accountmanager hebt dan kan dat veel schelen, maar de meeste managers zijn onervaren en werken hun vinklijstjes af.
Veel mensen gaan weg met conflict en daarbij worden door het management vieze spelletjes en intimidatie gebruikt. Ik kende meerdere collega's die bij vertrek zelfs geld niet hebben gekregen waar ze recht op hadden.