Carrière Advies, cv, Glassdoor

Waarom je je CV moet vernieuwen vóór het einde van het jaar

kerstblog

Heb je ooit een kans laten liggen, alleen omdat de tijd ontbrak om alles op tijd in te dienen? Mensen bevinden zich vaker in deze situatie dan je zou verwachten, en als je je cv niet hebt bijgewerkt en bij de hand hebt, kan dit problemen opleveren. 89 procent van de Glassdoor-gebruikers is actief op zoek naar een nieuwe baan of overweegt een zoektocht naar een nieuwe uitdaging. Als je tot de 89 procent behoort, is dit alleen al een reden om je cv te updaten voordat het jaar voorbij is. Als dat niet genoeg is, volgen hier een paar andere factoren die je kunnen overhalen om dit belangrijke document zo snel mogelijk te updaten.

Je weet nooit wat er zal gebeuren (of wie je zult ontmoeten)

Een belangrijk onderdeel van het verder ontwikkelen van je carrière is openstaan ​​voor nieuwe kansen en netwerken met de juiste mensen. Je weet nooit wie en waar je zo iemand zult ontmoeten. Wanneer je een persoon ontmoet die jou wellicht perspectieven biedt, is het belangrijk om proactief te zijn door bijvoorbeeld meteen je meest recente cv gereed te hebben om door te sturen. Als je relaties wilt uitbouwen en vertrouwen wilt verkrijgen, communiceer dan duidelijk en tijdig. Dit betekent dat je een actueel cv gereed hebt inclusief al je bijgewerkte informatie. Zodra een bedrijf je moet aansporen om je cv op te sturen, zal hun interesse waarschijnlijk afnemen.

Een kleine update is zo gedaan!

Het is veel gemakkelijker om je cv te updaten dan wanneer je je cv volledig moet herschrijven. Een van de grootste fouten die mensen maken bij het schrijven van een cv, is geen specifieke resultaten of prestaties toevoegen “Door specifieke resultaten te verstrekken, laat je een sterkere indruk achter dan met een vage uitspraak,” zegt Rebecca Safier.

Het is absoluut belangrijk om de bijzondere vaardigheden van je functie te benadrukken. Als je alleen de verantwoordelijkheden benoemt en niet de prestaties, zal je cv minder indrukwekkend overkomen. Hoe langer je wacht om je cv bij te werken, hoe moeilijker het zal zijn om een goede weergave te geven van specifieke informatie en prestaties over je huidige of vorige baan (banen). Een goede vuistregel is om een ​​nieuwe baan meteen aan je cv toe te voegen zodra je begint. De kans bestaat dat je van HR een taakomschrijving krijgt, die je eenvoudig  kunt opnemen in je cv.

Hetzelfde geldt voor nieuwe verantwoordelijkheden en vaardigheden. Door ze toe te voegen aan je cv, voorkom je dat je ze later vergeet. Je kunt je cv altijd bewerken om duidelijker en beknopter zaken te beschrijven, maar het terugvinden van eerder materiaal, beschrijvingen en projectinformatie is veel moeilijker.

Het updaten van je CV betekent niet dat je ontevreden bent in je huidige rol

Er lijkt een stigma te zijn dat je ongelukkig zou zijn wanneer je aan je cv werkt. Dit is absoluut niet altijd het geval. Proactief zijn over je cv zal je ten goede komen. Door je voor te bereiden op het onbekende creëer je een voorsprong wanneer de tijd rijp is voor een nieuwe kans. Schrijven over jezelf kan lastig zijn. Het is soms moeilijk om alle specifieke informatie goed in beeld te brengen en zaken die je hebt bereikt goed te omschrijven. Toch kan een goed cv de sleutel zijn tot een succesvolle carrière. Het is misschien niet jouw ideale manier om de avond door te brengen, maar je cv vernieuwen voordat het jaar voorbij is, zal je helpen om het nieuwe jaar fris te beginnen – en dat en dat stelt je in staat meteen actie te ondernemen als je je droombaan tegen het lijf loopt.

blog NL 2 (2)