Reviews voor Coolblue | Glassdoor.nl

Reviews van Coolblue

Bijgewerkt op 15 okt 2019

Als u wilt filteren op reviews, moet u zich of .

3.9
SterSterSterSterSter
BeoordelingstrendsBeoordelingstrends
74%
Aanbevelen bij een kennis
82%
Waardeert directeur
Coolblue CEO Pieter Zwart
Pieter Zwart
142 Beoordelingen
  1. "Beste sfeer die ik meegemaakt heb"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Voormalige werknemer - Bannerdeveloper in Rotterdam
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht
    Goedkeurende mening over directeur

    Ik voltijd gewerkt bij Coolblue voor meer dan 1 jaar

    Pluspunten

    Ontspanning, ontwikkeling. Vrienden, Poolen, VVV, Borrels, stabiel, Kerst in de zomer.

    Minpunten

    Specifieke functies, Kantine is prijzig

    Coolblue2019-10-15
  2. "Goede baan"

    SterSterSterSterSter
    Huidige werknemer - Anonieme werknemer 

    Ik werk deeltijd bij Coolblue

    Pluspunten

    Goede baan, flexibele tijden, geen intensief werk.

    Minpunten

    Alles voor een glimlach is leuk. Alles met een glimlach wordt minder leuk.

    Advies aan management

    Bonussysteem

    Coolblue2019-09-24
  3. "Fulltime medewerker klantenservice/advies"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Medewerker Klantenservice in Rotterdam
    Aanbevolen
    Neutraal vooruitzicht
    Goedkeurende mening over directeur

    Ik werk al langer dan een jaar als voltijd bij Coolblue

    Pluspunten

    Bedrijfscultuur is geweldig, erg positief. Flexibele uren. Chill werk. Geen harde sales. Ze willen je zien groeien.

    Minpunten

    Salaris. Eerst erg leuk, dan repetitief na 2 maanden. Je hebt elke dag wel iemand boos aan de lijn.

    Advies aan management

    Beter betalen.

    Coolblue2019-09-15
  4. "Super werkplek"

    SterSterSterSterSter
    Huidige werknemer - Anonieme werknemer 

    Ik werk voltijd bij Coolblue

    Pluspunten

    Goede doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf

    Minpunten

    Soms ben je klaar met doorgroeien en kijk je verder.

    Coolblue2019-09-03
  5. "Good werkplaats, super collegas, goed atmosphere"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Anonieme werknemer in Amsterdam
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht
    Goedkeurende mening over directeur

    Ik werk voltijd bij Coolblue voor 5 jaar

    Pluspunten

    Heel goed Lekker Leuk Spannend Cool Leuk

    Minpunten

    Niks, helemaal niks slecht te zeggen

    Coolblue2019-08-29
  6. "Prima voor tijdelijk"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Process Operator in Utrecht
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht
    Goedkeurende mening over directeur

    Ik werk voltijd bij Coolblue voor meer dan een jaar

    Pluspunten

    Salaris is altijd optijd, goede sfeer

    Minpunten

    Overuren maken word als vanzelfsprekend gezien

    Advies aan management

    Meer people management

    Coolblue2019-08-23
  7. "Niet te veel initiatief tonen aub."

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Product Owner in Rotterdam
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht
    Afkeurende mening over directeur

    Ik werk voltijd bij Coolblue voor meer dan een jaar

    Pluspunten

    De klantgerichtheid die volledig wordt doorgetrokken binnen het bedrijf werkt geweldig.

    Minpunten

    Er wordt getracht enorm veel controle uit te oefenen op iedere uithoek van het bedrijf door het management, ook op vlakken waar er genoeg mensen zijn die weten wat ze doen. Dit zorgt ervoor dat een cultuur van volgers ontstaat, in plaats van mensen die opkomen voor het beste voor ieder onderdeel.

    Advies aan management

    Laat capabele mensen hun onderdeel leiden en vertrouw ze.

    Coolblue2019-08-12
  8. "CoolblueBezorgt - prima bijbaan voor jonge studenten"

    SterSterSterSterSter
    Huidige werknemer - Bezorger in Groningen
    Aanbevolen

    Ik werk deeltijd bij Coolblue voor meer dan een jaar

    Pluspunten

    Vast uurloon voor iedere bezorger, jong of oud. Dit is voordelig voor jonge studenten.

    Minpunten

    Lange werkdagen vanwege het succes van Coolblue. De beloofde flexibiliteit ontbreekt.

    Advies aan management

    Alles is data gedreven en gemeten en zo stuurt het management ook op. Dat is opzich prima, zolang er niet vergeten wordt het bezorgwerk wordt gedaan door mensen en niet door machines. Sommige teamleiders binnen Coolblue begrijpen dat en anderen niet.

    Coolblue2019-08-07
  9. Nuttig (1)

    "Bedrijfsnormen- en waarden gelden niet in de praktijk."

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Anonieme werknemer in Rotterdam
    Niet aanbevolen
    Neutraal vooruitzicht
    Geen mening over directeur

    Ik werk voltijd bij Coolblue voor 5 jaar

    Pluspunten

    Coolblue heeft enorm toffe medewerkers die van ver en wijd komen om aan de slag te gaan binnen de verschillende disciplines van het bedrijf. Het trekt de meest creatieve en ijverige collega's aan waar veel van te leren valt.

    Minpunten

    Alles voor een glimlach. Open, eerlijk en direct. Dit zijn een paar van de waarden die Coolblue van de daken schreeuwt. Leuke slogans, dubbelzinnige woordspelingen op dozen en overtuigende kreten op de muren. Klinkt goed, toch? Zo dacht ik in het begin ook totdat ik moest samenwerken op managementniveau. Langzamerhand zie je dan de keerzijde van het bedrijf voorbij komen. Coolblue propageert dat zij een... 10-cultuur is, maar in de praktijk is een 6 voldoende en wordt dat verkocht als voltooid product 'met kinderziektes' aan de consument of de relevante stakeholder. Voorstellen tot verbetering worden aangehoord, maar enkel als dat geen geld kost en als de desbetreffende verantwoordelijke ook daadwerkelijk verantwoording neemt voor zijn/haar product. Open, eerlijk en direct geldt voor het klantgerichte deel van het bedrijf, maar intern moet er vooral genuanceerd en worden gelet op de teerheid van de gemiddelde werknemer. Bedrijfs (of afdelings)brede noodzakelijke berichten moeten eerst 'gekeurd' worden door afdeling Merk, anders kun je er geheid op rekenen dat je op de vingers wordt getikt omdat het niet aan het interne 'vrolijke' keurmerk voldoet; want melden dat men hen werk niet heeft gedaan moet uiteraard op de 'alsjeblieft' manier. O wee als je open, eerlijk en direct bent. Kortom: ben jij iemand die waarde hecht aan jouw integriteit en ben jij niet bereid om dat opzij te schuiven in het belang van het bedrijf? Zoek dan even verder. Ben je een competitieve knaller en houd je van verantwoordelijkheid vermijden? Dan is dit het bedrijf voor jou.

    Meer weergeven

    Advies aan management

    Als je beloftes maakt aan je personeel, kom ze dan ook na. Geef ze geen aanvullende taken en verantwoordelijkheden zonder tegenprestatie, verwacht niet dat hun leven om Coolblue draait en roep niet van de daken dat je vrienden bent als achter de glimlach een agenda gepaard gaat. De werknemer opent zich in vertrouwen naar zijn collega's en leidinggevende(n), wat met enige regelmaat in zijn/haar tegendeel werkt.

    Coolblue2019-09-06

    Reactie van Coolblue

    September 17, 2019Backoffice medewerker

    Beste, Wat jammer dat jouw tijd bij Coolblue anders uitpakt dan je had gehoopt. We zouden hier graag een keer met je over willen praten. Als jij dit ook wil stuur dan een mailtje naar: k.vandenwollenberg@coolblue.nl. Groet, Sandra van Coolblue

  10. Nuttig (1)

    "Ontslag na ongeluk"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Werknemer magazijn in Tilburg
    Niet aanbevolen
    Neutraal vooruitzicht
    Goedkeurende mening over directeur

    Ik werk al langer dan een jaar als voltijd bij Coolblue

    Pluspunten

    Geld Sfeer Meer geld 1500 euro is niet veel Gezellige collegas

    Minpunten

    Hiërarchie Vriendjespolitiek Niet gul Geen bonussen Etc Etc Etc Baas profiteert alleen maar

    Advies aan management

    Nek jezelf

    Coolblue2019-08-07

    Reactie van Coolblue

    August 26, 2019

    Wat jammer dat jouw tijd bij Coolblue anders uitpakt dan je had gehoopt. We zouden hier graag een keer met je over willen praten. Als jij dit ook wil stuur dan een mailtje naar: k.vandenwollenberg@coolblue.nl.

Er zijn 193 reviews gevonden