Employer Branding

Teams managen vanuit huis

Geplaatst door Glassdoor-team

Experts op het gebied van loopbaanadvies

Laatst bijgewerkt 22 juni 2021
|2 min. aan leesduur

Voor het managen van een team op afstand kan het nodig zijn dat je andere leiderschapsvaardigheden gebruikt dan normaal. Vaardigheden die kunnen helpen om als werkgevers ervoor te zorgen dat teamleden op afstand betrokken blijven en zich verbonden voelen met hun werkgever. 

We verzamelden 5 manieren waarop je een zeer productief en gelukkig team op afstand kunt bouwen en managen:

1. Houd regelmatige een-op-eengesprekken en teambijeenkomsten in ere.

Vermijd de verleiding om 1:1 vergaderingen met je teamleden of meer formele afspraken met het hele team te verplaatsen. Om een ​​gevoel van structuur en vaste kaders te creëren, zijn terugkerende vergaderingen met werknemers van belang.

2. Omarm real-time samenwerkingsapps. Van Slack tot Asana, er zijn veel geavanceerde applicaties die realtime samenwerking mogelijk maken. Deze platforms zorgen ervoor dat werknemers niet het gevoel krijgen dat ze in het ongewisse raken over bijvoorbeeld de status van een project, maar juist inzicht krijgen in de workflow.

3. Stel virtuele inloopuren in. Gebruik je favoriete videovergaderplatform om een ​​virtuele vergaderruimte in te stellen waarmee mensen live-gesprekken met je kunnen houden door ‘in- en uit te stappen'. Door jezelf op een informelere  manier toegankelijk te maken voor je team, kun je alle productiviteitsverhogende voordelen bereiken zoals side-by-side werken zonder op dezelfde fysieke locatie aanwezig te zijn.

4. Zet je videocamera aan. Het kan verleidelijk zijn om die gepolijste profielfoto te gebruiken voor video vergaderingen, maar het is echt het beste om je camera zoveel mogelijk aan te zetten. Vooral wanneer je op afstand werkt, is het belangrijk om input te krijgen via gezichtsuitdrukkingen en andere non-verbale signalen. Het bevordert tevens een gevoel van verbondenheid en kameraadschap en dat is belangrijk voor elk team.

5. Plan tijd om stoom af te blazen. Persoonlijke teambuilding-evenementen zijn een luxe van nabijheid, maar dat betekent niet dat telewerkers zich niet verbonden kunnen voelen. In onze moderne wereld zijn er veel manieren om verbonden te blijven er is een overvloed aan chat-, e-mail- en videotechnologieën waarmee je het teamgevoel kunt stimuleren. Enkele ideeën zijn bijvoorbeeld een staande virtuele cocktail op vrijdagmiddag of een kombucha-date, een Slack-kanaal gewijd aan een gedeelde teamliefde voor een leuke realityshow, of een regelmatige ontmoeting in een coöperatief videospel. Creëer ruimte voor informele gesprekken, bijvoorbeeld door een koffiedate op afstand. 

Er is wat extra toewijding nodig om verbonden te blijven wanneer je niet fysiek in de buurt van je teamleden en collega's bevindt, maar met een beetje discipline en creativiteit - naast de allernieuwste technologie - is het mogelijk om zowel productiviteit als moreel hoog te houden.

Blog Banner 2 NL

Labels: