Employer Branding

Best Beoordeelde CEOs 2018

Geplaatst door Glassdoor-team

Experts op het gebied van loopbaanadvies

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2018
|3 min. aan leesduur

GLASSDOOR ONTHULT TOP 10 CEOS IN NEDERLAND

Glassdoor, een van 's werelds grootste vacature en wervingssites, heeft vandaag de ‘Top 10 Best Beoordeelde CEO's in Nederland’ bekend gemaakt*. De winnaars zijn gebaseerd op de inbreng van medewerkers.  Zij laten vrijwillig anonieme feedback achter door een bedrijfsreview in te vullen over het leiderschap van hun CEO, de werkcultuur, hun baan en werkgever.

Top 10 Best Beoordeelde CEO's in Nederland zijn:

1. KLM  Pieter Elbers (100% goedkeuring)

Directeur in Amsterdam: “Horizon voor een scala aan wereldwijde kansen”

“Internationale ontwikkeling voor je carrière, medewerkers die je uitdagen. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, complexe en zeer concurrerende industrie, wat veel kansen met zich meebrengt” 

Bekijk open vacatures bij KLM

klm

2. TOPdesk Wolter Smit (100% goedkeuring)

Product Manager in Delft: Ruimte voor ontwikkeling”

“Als je initiatiefrijk en ambitieus bent kunnen er veel dingen gebeuren. Binnen 3 jaar zit ik op een plek binnen het bedrijf waar ik niet gedacht had te kunnen komen.”

Bekijk open vacatures bij TOPdesk

topdesk2

3. TravelBird Steven Klooster (100% goedkeuring)

Hoofd Marketing in Amsterdam: Unieke leermomenten voor ambitieuze werknemers

“Bottom up besluitvorming, kantoor op A-locatie aan de Amsterdamse grachten. Advies aan het management: blijf gedreven, verover de wereld!”

Bekijk open vacatures bij TravelBird

travelbird office

4. Cisco Systems Chuck Robbins (99% goedkeuring)

Bekijk open vacatures bij Cisco Systems

cisco office

5. NIKE  Mark G. Parker (99% goedkeuring)

Bekijk open vacatures bij Nike

nike

6. Heineken Jean-François M.L. van Boxmeer (98% goedkeuring)

Bekijk open vacatures bij Heineken

heineken

7. Microsoft  Satya Nadella (97% goedkeuring)

Bekijk open vacatures bij Microsoft

microsoft

8. HEMA Tjeerd Jegen (97% goedkeuring)

Bekijk open vacatures bij HEMA

hema

9. Coolblue Pieter Zwart (96% goedkeuring)

Bekijk open vacatures bij Coolblue

coolblue

10.Unilever Paul Polman (95% goedkeuring)

Bekijk open vacatures bij Unilever

unilever

“Een goed presterende leider, die wordt gewaardeerd door zijn of haar werknemers kan een aantoonbaar voordeel geven bij de wervingsactiviteiten van een bedrijf.  De beste CEO's zijn inspirerend, betrouwbaar, en innovatief. Een goed beoordeelde CEO is voor werknemers een motiverende factor om optimaal te presteren," aldus Tico Andrea, International Product Team Manager bij Glassdoor.

Wanneer werknemers reviews indienen over hun werkgever op Glassdoor, wordt hen gevraagd om een ​​aantal factoren te beoordelen die verband houden met hun werkervaring, inclusief het sentiment rondom het leiderschap van hun CEO. Wanneer medewerkers hun CEO beoordelen op Glassdoor, wordt hen  gevraagd om aan te geven of ze de prestaties van hun CEO goedkeuren, afkeuren of neutraal vinden.

Onder de meer dan 770.000 werkgevers die op Glassdoor zijn beoordeeld, is de gemiddelde goedkeurings rating van een CEO 69 procent.

WAT MAAKT EEN GOEDE CEO?

Volgens een onderzoek van Glassdoor Economic Research is er een verband tussen hoog aangeschreven CEO's en een goede bedrijfscultuur. Wanneer er een goede bedrijfscultuur heerst  met een hoge medewerkerstevredenheid over o.a senior leiderschap is dit de grootste aanleiding voor een hoge goedkeuring van CEO's. De studie toont tevens een sterke link tussen de goedkeuring van de CEO en de financiële prestaties van het bedrijf.

*Methodologie: de ranglijst is gebaseerd op de CEO-beoordelingen van werknemers in Nederland tot 17 mei 2018. CEO's moeten ten minste 40 beoordelingen van werknemers hebben ontvangen om in aanmerking te komen voor deze ranglijst. Academische instellingen, scholen en universiteiten komen niet in aanmerking voor deze lijst.

Over Glassdoor
Glassdoor combineert de nieuwste vacatures met miljoenen reviews en inzichten om het voor mensen gemakkelijker te maken  een ​​baan te vinden die bij hen past. In 2008 is Glassdoor gelanceerd en heeft inmiddels reviews voor 770.000 bedrijven in meer dan 190 landen. Ga voor meer informatie naar glassdoor.nl en claim hier uw gratis werkgeversaccount.

Glassdoor® is een geregistreerd handelsmerk van Glassdoor, Inc.

 

blog NL 2 (2)