Pluspunten
De balans tussen werk en privé is fantastisch. De meeste mensen werken maar 4 dagen per week. Het is een geweldig bedrijf om een hoop training te nemen en jezelf te ontwikkelen. Salaris is goed en vakantiedagen zijn bijna onbeperkt. Ik heb mensen 5-6 weken vakantie zien nemen alsof het doodnormaal is. ING is best innovatief binnen de financiële sector, door gebruik te maken van social collaboration, big data en hun eigen innovatielab om naar nieuwe kansen te kijken.
Minpunten
Dingen gaan extreem traag, vooral in IT, wat erg frustrerend is als je iets gedaan wil krijgen. Het bedrijf is gekrompen en zal de komende jaren blijven krimpen. Er is niet veel budget voor project en ieder jaar worden er veel mensen losgelaten. Dat heft zijn tol op de bedrijfscultuur. Mensen die al een tijdje voor ING werken hebben geweldige emolumenten. Jammer genoeg wachten veel van hen gewoon tot ze met pensioen gaan en hebben ze geen motivatie om te veranderen. Dit is erg frustrerend, vooral met de kennis dat zij 4-5 keer jouw salaris verdienen en niet echt iets gedaan krijgen.